Ξεκινά η έρευνα για το εμπόριο οργάνων στον πόλεμο της Σερβίας - iefimerida.gr

Ξεκινά η έρευνα για το εμπόριο οργάνων στον πόλεμο της Σερβίας

Σερβία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Κόσοβο βρίσκεται ο ειδικός εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ερευνήσει τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες Αλβανοί μαχητές αφαίρεσαν και πούλησαν όργανα Σέρβων αιχμαλώτων στη διάρκεια του πολέμου με τη Σερβία το 1999.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2010, όταν ο Ντικ Μάρτι, ειδικός απεσταλμένος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην περιοχή και πρώην εισαγγελέας, ισχυρίστηκε ότι αιχμάλωτοι πολέμου είχαν μεταφερθεί στην βόρεια Αλβανία η οποία ήταν το κέντρο των επεμβάσεων αφαίρεσης οργάνων και η αφετηρία της διακίνησή τους στην μαύρη αγορά.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου απορρίπτει σθεναρά τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τους ερευνητές για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί άμεσα και το όνομα του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ