Το Ισραήλ ετοιμάζει πολεμικές ασκήσεις στην Κύπρο - iefimerida.gr

Το Ισραήλ ετοιμάζει πολεμικές ασκήσεις στην Κύπρο

Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπλήξεις και εξελίξεις αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ προγραμματίζει στρατιωτικές ασκήσεις με ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ θα περιλαμβάνουν αποπροσγειώσεις σε κυπριακά αεροδρόμια και εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων.

Ωστόσο, μεγάλοι οικονομικοί κύκλοι του Ισραήλ εκφράζουν τη δυσφορία τους καθώς οι μέχρι τώρα προτάσεις τους προς την κυπριακή κυβέρνηση για τον τομέα της ενέργειας δεν έχουν τύχει απάντησης.

Πολιτικός αναβρασμός για το β' γύρο

Στο εσωτερικό, πολιτική θύελλα έχει προκληθεί μεταξύ των κομμάτων αναφορικά με τον β' γύρο αδειοδοτήσεων. Ο «Δημοκρατικός Συναγερμός» αναμένεται να καταθέσει πρόταση νόμου ώστε να ακολουθηθούν αυστηρές διαδικασίες ως προς την επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κυπριακών «οικοπέδων».

Η κυπριακή κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος, προκρίνει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης

Προχωρούν οι εργασίες στη γεώτρηση

Οι εργασίες στη γεώτρηση στο Οικόπεδο Αφροδίτη προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχαν σταματήσει.

Σύμφωνα με την Υπουργό, παραμένουν ακόμα 1,8 χιλιόμετρα για να φτάσει το γεωτρύπανο στα 4000 μέτρα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της ασφάλισης της γεώτρησης και οι εργασίες θωράκισης του βάθους, που έχει φτάσει το γεωτρύπανο ως τώρα.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε αναμένονται και οι πρώτες ενδείξεις, αναφορικά με την πιθανότητα ύπαρξης του κοιτάσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ