Ποιοι απεργούν σήμερα - iefimerida.gr

Ποιοι απεργούν σήμερα

απεργίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο, τα οικονομικά μέτρα, την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Ποιοί απεργούν:

  • Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τα σκουπίδια να παραμένουν στους δρόμους και τους δήμους και οι περιφέρειες να συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες.
  • Και οι τελωνειακοί όμως μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που είχαν προγραμματίσει, απεργούν συμμετέχοντας στη 48ωρη της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
  • Μέχρι και αύριο απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, καθώς έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη την εβδομάδα. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ, η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.
  • Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.
  • Στο υπουργείο Οικονομικών η Ομοσπονδία των υπαλλήλων έβαλε λουκέτο με την απόφαση της για δεκαήμερη απεργία. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία.
  • Δεμένα παραμένουν και τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ.
  • Κλειστές και σήμερα οι εφορίες με τις ομοσπονδίες των υπαλλήλων να πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίο μισθολόγιο.
  • Με απεργία και καταλήψεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πραγματοποιούν καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00.
  • Κατεβασμένα ρολό στα Δημόσια ΜΜΕ, καθώς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν ήδη από το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • Κλειστά παραμένουν τα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας.
  • Κλειστές θα είναι οι τράπεζες καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.
  • Στο πολυνομοσχέδιο αντιδρούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συμμετέχουν με τη σειρά τους στις απεργιακές κινητοποίησεις.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ