Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά ένας ποντίφικας βρέθηκε στο Κογκρέσο, με τον Πάπα Φραγκίσκο να τυγχάνει υποδοχής ροκ σταρ από τα μέλη αυτού, καθώς χειροκροτούσαν θερμά για αρκετά λεπτά.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανέβηκε στο βήμα και αφού χαιρέτησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα, ο Τζον Μπένερ υπό την παρουσία του Πάπα συγκινήθηκε και δάκρυσε.

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Καλείστε να υπερασπιστείτε και να προστατεύσετε την αξιοπρέπεια των συμπολιτών σας στην ακούραστη και απαιτητική αναζήτηση του κοινού καλού, γιατί αυτός είναι ο στόχος όλων των πολιτικών», τόνισε ο επικεφαλής της Αγίας Εδρας, και συνέχισε στέλνοντας προς νέους και ηλικιωμένους:

«Ξέρω πως πολλοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι, αλλά ακόμα ενεργοί. Συνεχίζουν να εργάζονται για να δομήσουν αυτή τη χώρα. Θέλω, επίσης έναν διάλογο με τους νεότερους που εργάζονται για να εκπληρώσουν τις μεγάλες προσδοκίες τους».

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Από την ομιλία του δεν έλειπαν οι αναφορές στον Μάρτιν Λούθερ Κινγ, την Ντόροθι Ντέι και τον Αβραάμ Λίνκολν.

«Ο φρουρός της ελευθερίας, που εργάστηκε ακούραστα ώστε αυτό το έθνος να αναγεννηθεί με ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά για τον τελευταίο.

«Οι προσπάθειές μας πρέπει να στοχεύσουν στην αποκατάσταση της ελπίδας, την αποκατάσταση λαθών και τη διατήρηση των δεσμεύσεων», υπογράμμισε.

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού, υποστηρίζοντας πως η Αμερική είναι η χώρα των ονείρων και τόνισε πως δεν χρειάζεται να «φοβάστε τους ξένους γιατί κάποτε ήμασταν και εμείς ξένοι», αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

«Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», κατέληξε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως και στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο, κάνοντας τα μέλη του Κονγκρέσου να σηκώνονται όρθια και πάλι να τον χειροκροτούν.

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Μετά την ομιλία του, ο ποντίφικας χαιρέτησε ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων από το μπαλκόνι του Καπιτωλίου. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα στο Νάσιοναλ Μολ, τη μεγάλη, ιστορική πλατεία στο κέντρο της Ουάσινγκτον και χειροκρότησαν θερμά τον Φραγκίσκο κατά την είσοδό του στο Καπιτώλιο.

Στη συνέχεια ο πάπας θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τη Νέα Υόρκη.

Υποδοχή ροκ σταρ για τον Πάπα στο Κογκρέσο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος ΗΠΑ Κογκρέσο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ