«Έχουμε πληρώσει "τον οβολό" μας και δεν αποτελούμε κατεστημένο» - iefimerida.gr

«Έχουμε πληρώσει "τον οβολό" μας και δεν αποτελούμε κατεστημένο»

Δικαστικοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρ ομαδόν» εξαπέλυσαν στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, οι δικαστικοί, με κοινή επιστολή που εξέδωσαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Στην επιστολή τονίζεται κατηγορηματικά ότι: «Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου» .Συνεπώς έχουν καταβάλει όσο ουδείς "τον οβολό τους" και δεν αποτελούν "κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του"».

Οι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν ότι εφαρμόζουν «με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους» και επομένως εκφράσεις όπως "αρνησιδικία με τερτίπια" ανέμεναν να μην ειπωθούν, «διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

«Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, διαχρονικά , ο πολιτικός κόσμος της Χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ