Τα έσοδα μιας δεκαετίας της ελληνικής ναυτιλίας ξεπερνούν το 50% του χρέους - iefimerida.gr

Τα έσοδα μιας δεκαετίας της ελληνικής ναυτιλίας ξεπερνούν το 50% του χρέους

ελληνική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ελληνική ναυτιλία, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ECSA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ένωσης Εφοπλιστών) ο ελληνικός στόλος διατηρεί την παγκόσμια πρωτιά του, ενώ ο στόλος με ελληνική σημαία είναι πρώτος στην Ευρώπη και πέμπτος παγκοσμίως.

Μέσα σε μια δεκαετία η ναυτιλία και συγκεκριμένα οι 750 ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων συνεισέφεραν 140 δισ. ευρώ στην οικονομία της χώρας, ποσό που αντιστοιχεί με το 50% του δημόσιου χρέους της Ελλάδας το 2009 (280 δισ. ευρώ), δηλαδή 140 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό αυτό είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο από τις εισφορές της ΕΕ (46 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2000 – 2013) .

Η έκθεση τονίζει πως τα έσοδα από την ναυτιλία ξεπερνούν αυτά από το τουρισμό ενώ αναφέρει πως οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και η ανανέωση του στόλου κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες της κρίσης του 2009.

Συνολικά ο ελληνικός στόλος εκπροσωπεί το 41,49% των πλοίων της ΕΕ, ενώ έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 22,54% των τάνκερ παγκοσμίως .

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έκθεση της ECSA εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ