Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen εν μέσω σκανδάλου - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen εν μέσω σκανδάλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του επέβαλλε ο επικεφαλής της μονάδας της Volkswagen, Μάρτιν Βίντελκορν, πέντε μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για χειραγώγηση ελέγχων ρκπομπής ρύπων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο CEO τόνισε πως η εταιρεία έχει ανάγκη από μία νέα αρχή.

«Η Volkswagen χρειάζεται μια νέα αρχή, όσον αφορά και το προσωπικό. Ανοίγω τον δρόμο για αυτήν την νέα αρχή με την παραίτηση μου», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.
«Με έχουν σοκάρει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Περισσότερο από όλα, είμαι έκπληκτος ότι κακή συμπεριφορά τέτοιας κλίμακας ήταν εφικτή στον όμιλο Volkswagen», ανέφερε και συνέχισε, λέγοντας:

«Το κάνω αυτό προς το συμφέρον της εταιρείας, αν και δεν γνωρίζω να έκανα κάτι λάθος από πλευράς μου».

Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.

Οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με τις κατηγορίες χειραγώγησης των τιμών των εκπομπών ρύπων σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ.

Η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen εν μέσω σκανδάλου | iefimerida.gr 0

Το σημείωμα της παραίτησής του CEO

Παραιτήθηκε ο CEO της Volkswagen εν μέσω σκανδάλου | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Volkswagen CEO παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ