Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Υλικά
- 400 γραμμάρια πατάτες
- Χοντρό αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
- Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό
- Βράστε τις πατάτες για 20 λεπτά, ρίξτε το χοντρό αλάτι
- Σουρώστε τις καλά
- Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί
- Στο μεταξύ λιώστε τις πατάτες με πηρούνια η το ειδικό εργαλείο écrase purée
- Προσοχή: Μη βάλετε τον πουρέ στο μπλέντερ!
- Βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο
- Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, όσο πάρει
- Σερβίρετε πολύ ζεστό
Πουρές ιδανικός για κρέας ή ψάρι:
Για το λιώσιμο της πατάτας υπάρχει το παραδοσιακό μηχάνημα που είχαν οι μητέρες και γιαγιάδες μας:
Υπάρχει και ένα πιο μοντέρνο μοντέλο, σε όλα τα καταστήματα για οικιακά είδη. Εγώ το αγόρασα στο ΙΚΕΑ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο