Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Υλικά
- 400 γραμμάρια πατάτες
- Χοντρό αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
- Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό
- Βράστε τις πατάτες για 20 λεπτά, ρίξτε το χοντρό αλάτι
- Σουρώστε τις καλά
- Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί
- Στο μεταξύ λιώστε τις πατάτες με πηρούνια η το ειδικό εργαλείο écrase purée
- Προσοχή: Μη βάλετε τον πουρέ στο μπλέντερ!
- Βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/puree-de-pommes-de-terre-.jpg?itok=vP5fNTDQ)
- Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, όσο πάρει
- Σερβίρετε πολύ ζεστό
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/puree-maison.jpg?itok=6F6_r7Ty)
Πουρές ιδανικός για κρέας ή ψάρι:
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/puree-sos.jpg?itok=tWDioxtP)
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/puree-viande.jpg?itok=L2iC-jW7)
Για το λιώσιμο της πατάτας υπάρχει το παραδοσιακό μηχάνημα που είχαν οι μητέρες και γιαγιάδες μας:
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/engin1.jpg?itok=UDTlbShU)
Υπάρχει και ένα πιο μοντέρνο μοντέλο, σε όλα τα καταστήματα για οικιακά είδη. Εγώ το αγόρασα στο ΙΚΕΑ.
![Πουρές, σπιτικός και αγνός! | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/engin2.jpg?itok=COp22buw)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο