Σφοδρή κριτική για τη νέα κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσεις - iefimerida.gr

Σφοδρή κριτική για τη νέα κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση μάχης και ευθύνης, χαρακτήρισε το νέο υπουργικό συμβούλιο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό όμως τον οποίο φαίνεται να μην συμμερίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία με ανακοινώσεις τους κριτικάρουν τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για «ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα». «Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζει ότι «η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα - Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς». «Το υπουργικό συμβούλιο των «μεγάλων επιτυχιών» που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα».

«Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ στο σχόλιο της για την νέα κυβέρνηση και συνεχίζει: «Άλλωστε, δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση, η «αναπαλαιωμένη» κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Για «αναπαλαίωση δομών και προσώπων», κάνει λόγο στο σχόλιο που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ. «Αντί να τελειώσει με το παλιό το έβαλε και στην κυβέρνηση», αναφέρει.

Τέλος το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «στόχος της νέας κυβέρνησης, θα είναι η γρήγορη και απρόσκοπτη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και που είναι προ των πυλών». «Γι’ αυτό το λόγο o λαός, με την πάλη του, πρέπει να βάλει εμπόδια σ’ αυτή την πολιτική, αγνοώντας τους κυβερνώντες και τ’ άλλα κόμματα, που θα επικαλεστούν το εκλογικό αποτέλεσμα για να του πουν ότι έχει νομιμοποιήσει το μνημόνιο και δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική», λέει το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέα κυβέρνηση αντιπολίτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ