Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας - iefimerida.gr

Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Σύνοδος διεξάγεται μία ημέρα μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στόχος της είναι να συζητηθούν περαιτέρω μέτρα και να υιοθετηθεί μία κοινή πολιτική για την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός, που θα εκπροσωπήσει και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του Νότου, ενώ θα τονίζει και το γεγονός ότι το προσφυγικό είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό θέμα.

Βάσει πάντως της απόφασης που έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Από την χώρα μας θα μετεγκατασταθούν αρχικά σε άλλες χώρες 50.400 πρόσφυγες και από την Ιταλία 15.600.

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ