Υποβάθμιση-σοκ της Ισπανίας από την Moody's - iefimerida.gr

Υποβάθμιση-σοκ της Ισπανίας από την Moody's

κρίση χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνεται η πίεση προς τiς Βρυξέλλες προκειμένου να δράσουν μετά την υποβάθμιση-σοκ της Ισπανίας από την Moody's. Η υποβάθμιση ήρθε μια μέρα μετά την προειδοποίηση του οίκου προς τη Γαλλία πως κινδυνεύει να χάσει την βαθμίδα ΑΑΑ.

«Αν η ευρωζώνη δεν δύναται να αντιμετωπίσει την κατάσταση με κάποιο τρόπο, θα βλέπετε τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας να ανεβαίνουν και η χώρα θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό πρόβλημα», δήλωσε η Τζέσικα Χόβερσεν, οικονομική αναλύτρια στο MF Global.

Από πλευράς των αναλυτών, η κίνηση αυτή θεωρείται πίεση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να δώσουν μια οριστική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, ενώ η είδηση για την υποβάθμιση της Ισπανίας συνοδεύθηκε με φήμες για γαλλογερμανική συμφωνία αύξησης των κεφαλαίων του EFSF στα 2 τρισεκατομμύρια.

Η Moody's υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας, η οποία έπεσε από το Α1 στο Aa2, δηλαδή ακόμη πιο χαμηλά από την κατάταξη που της έχουν δώσει οι άλλοι δύο οίκοι αξιολόγησης.

«Από τον Ιούλιο του 2011, οπότε θέσαμε τις αξιολογήσεις μας σε αναθεώρηση, δε δόθηκε καμία αξιόπιστη λύση για την κυρίαρχη κρίση χρέους και δεν έχει γίνει καμία κίνηση που να ενισχύει την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη έχει πολιτική συνοχή και προοπτικές ανάπτυξης, ώστε να αποκαταστήσουμε την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών-μελών» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Moody's.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ