Με μπόλικο δενδρολίβανο και θυμάρι.
Προτιμήστε ένα μπουτάκι από μικρό αρνί, είναι πιο τρυφερό και νόστιμο.
Αν θέλετε κάτι για περισσότερα άτομα, πάρτε δύο μπουτάκι μικρά.
Υλικά
- Αρνίσιο μπούτι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- Δενδρολίβανο και θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζητείστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει λίπος εξωτερικό και νεύρα
- Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρυπούλες στο μπούτι
- Αν σας αρέσει η έντονη γεύση, βάλτε φετούλες σκόρδο στις τρυπούλες
- Κρεμμύδι, σκόρδο, αρωματικά όλα μαζί
- Πάρτε αντί για λαδόκολλα μια ειδική θήκη για το φούρνο
- Βάλτε το μπουτάκι πάνω στη γαρνιτούρα
- Προσθέστε αλάτι χοντρό, αρωματικά και ελαιόλαδο
- Θέλει 2,5 ώρες φούρνο στους 150 βαθμούς
- Προσοχή, όχι παραπάνω βαθμούς, η επιτυχία είναι να σιγοψηθεί
- Οταν περάσει η 1,5 ώρα, ανοίξτε τη θήκη και αφήστε να ψηθεί ακόμη μια ώρα
- Σερβίρετε με σαλάτα ή με πατάτες σοτέ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο