Eλεγχος στους Δήμους για παραβίαση της νομοθεσίας Κοινωφελούς Εργασίας - iefimerida.gr

Eλεγχος στους Δήμους για παραβίαση της νομοθεσίας Κοινωφελούς Εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διενέργεια άμεσων ελέγχων, σε όλους τους Δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία ζήτησε με επιστολή που απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και 'Αλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά.

Αφορμή για την παρέμβαση της κ. Χαλικιά, αποτέλεσε σειρά καταγγελιών τις οποίες δέχθηκαν από ωφελουμένους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Οι κατηγορίες αφορούσαν συστηματικές παραβιάσεις των όρων του προγράμματος αλλά και της εργατικής νομοθεσίας από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρ' ότι όμως το υπουργείο Εργασίας απέστειλε προς τους ΟΤΑ διευκρινιστικές εγκυκλίους οι παραβάσεις συνεχίστηκαν κυρίως από υπηρεσίες δήμων όπως είναι τομείς της καθαριότητας, του περιβάλλοντος και του πρασίνου.

Έτσι η Γενική Διαχείρισης Κοινοτικών και 'Αλλων Πόρων, αποφάσισε, εκτός από το να ζητήσει την συνδρομή των επιθεωρητών εργασίας, να προχωρεί στην αφαίρεση της θέσης του ωφελούμενου από τον Οργανισμό στον οποίο θα διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι άνεργοι ωφελούμενοι θα μεταφέρονται σε άλλους Δήμους, έτσι ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ