Ρέγκλινγκ: Η εφαρμογή του Μνημονίου είναι πολύ επώδυνη για το λαό -«Οχι» σε διαγραφή χρέους - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Η εφαρμογή του Μνημονίου είναι πολύ επώδυνη για το λαό -«Οχι» σε διαγραφή χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πάγια θέση του ότι δεν μπορεί να υπάρξει ονομαστική διαγραφή χρέους, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Βerlingske Business, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε πως η διευθέτηση (άρα και η βιωσιμότητα) του ελληνικού χρέους μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της μείωσης του κόστους εξυπηρέτησης των επιτοκίων.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Ελλάδα είχε πλεόνασμα το 2014, ενώ φέτος αναμένεται μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, καθώς ορισμένες μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν και, ως απόρροια αυτού, η οικονομία δεν εξελίχθηκε θετικά.

Ωστόσο, πρόσθεσε στη συνέχεια, αν ακολουθήσουν τη συμφωνία που υπογράψαμε, σύντομα θα έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. «Η εφαρμογή Μνημονίων είναι πολύ επώδυνη για τον λαό, αν για παράδειγμα οι συντάξεις μειωθούν κατά 30-40%», παραδέχτηκε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας, όμως, ότι η χώρα, που εφαρμόζει το Μνημόνιο, παίρνει ουσιαστικά ανταλλάγματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ ESM μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ