«Green Dream 5»: Όλα για την κορυφαία πεντάδα του Παναθηναϊκού στα κανάλια Novasports - iefimerida.gr

«Green Dream 5»: Όλα για την κορυφαία πεντάδα του Παναθηναϊκού στα κανάλια Novasports

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού, "Honouring our Legacy" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από τα αθλητικά κανάλια της Nova από τις 19:30, η δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών Novasports, ετοίμασε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Green Dream 5» στο οποίο ο Δημήτρης Καρύδας παρουσιάζει ανέκδοτες ιστορίες και γεγονότα από την πλούσια και γεμάτη τίτλους καριέρα των 5 κορυφαίων μπασκετμπολιστών του Παναθηναϊκού της τελευταίας 25ετίας, έτσι όπως ψηφίστηκαν από τους φίλους των «πρασίνων», Δημήτρη Διαμαντίδη, Ντέγιαν Μποντίρογκα, Φραγκίσκου Αλβέρτη, Αντώνη Φώτση και Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Στο "Green Dream 5" το οποίο επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Χρήστος Καούρης, μίλησαν ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, οι πρώην άσοι του 'τριφυλλιού" Νίκος Χατζηβρέτας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιώργος Καλαϊτζής , ο παλιός παράγοντας Στράτος Κωσταλάς και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Το "Green Dream 5" θα μεταδοθεί σε επανάληψη από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 22:00, αμέσως μετά την εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 15:30, ενώ την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα μεταδοθεί και από το Novasports 3.

Ρέμος: Ντέγιαν Μποντιρόγκα ολέ ολέ, αυτό το σύνθημα ξέρεις τι σημαίνει.

Ο Αντώνης Ρέμος μίλησε για τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και πως μυήθηκε στα μυστικά της νυχτερινής Αθήνας: «Ήρθε και ο Ντέγιαν στην Ελλάδα και τον έφεραν. Στους Σέρβους και τους Βαλκάνιους αρέσει η ελληνική μουσική και ερχόταν στα μαγαζιά που τραγούδαγα και κατάλαβε τι θα πει ελληνική διασκέδαση. Ο Ντέγιαν ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, ήταν το καλό παιδί της παρέας, δεν ήταν αυτός που έκανε πολύ φασαρία ούτε το μεγάλο πειραχτήρι, ήταν αυστηρός με τον εαυτό του και μετρημένος. Απολάμβανε πολύ τις στιγμές χαράς με τις ομάδες του και εκείνες τις στιγμές ήμουν κομμάτι της ζωής του. Πάντα θα θυμάμαι τον Ντέγιαν και μου έρχεται ένα αυθόρμητο χαμόγελο γιατί είναι ένας από τους πέντε καλύτερους ξένους που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Ντέγιαν να συνεχίσεις να υπάρχεις, σε χρειαζόμαστε, σε αγαπάμε, ξέρω πόσο αγαπάς τους Έλληνες και εμείς σε αγαπάμε. Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να υπάρχεις με την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Ντέγιαν Μποντιρόγκα ολέ ολέ, αυτό το σύνθημα ξέρεις τι σημαίνει. Να είσαι πάντα καλά».

Χατζηβρέττας: Διαμαντίδης, το πρότυπο για τα παιδιά

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηβρέττας αναφέρθηκε στον επί σειρών ετών συμπαίκτη του στον Ηρακλή, στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα, Δημήτρη Διαμαντίδη. «Εγώ όταν πήρε το πρώτο αυτοκίνητο ο Διαμαντίδης στον Ηρακλή είχα φύγει γιατί είχα πάει τη Μόσχα και αυτό είναι αλήθεια. Δεν είχε ακόμα δίπλωμα και τον πηγαίναμε και εμείς στο σπίτι πολλές φορές. Στην αρχή για όλους μας είναι δύσκολο όταν οδηγείς. Στη ζωή είναι όπως μάθεις. Ο Διαμαντίδης έκανε μαθήματα με αυτόματο και είναι δύσκολο για κάποιον που έχει μάθει με αυτόματο να πάει στο χειροκίνητο. Οι Αμερικάνοι που έρχονται δεν ξέρουν να οδηγούν με χειροκίνητο γιατί έτσι έχουν μάθει. Είναι πολύ μεγάλος αθλητής αλλά ποτέ σούπερ σταρ. Δεν το έβγαζε προς τα έξω, δεν μου έδωσε αυτή την εντύπωση, είναι ένας μεγάλος αθλητής, προσέφερε πολλά αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας του σταρ. Είναι χαμηλών τόνων και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Τη δεκαετία του 90 δεν ήταν στη μόδα. Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς έδωσαν κάτι άλλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτό τους κάνει ξεχωριστούς. Από τη δεκαετία του 2000 και μετά άλλαξε το νόημα του παιχνιδιού γιατί εμείς στην εποχή μας κοιτάζαμε τους πόντους. Μόνο εάν έβαζες 30 πόντους ήσουν καλός. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και τα παιδιά δεν το κοιτάζουν. Εμείς μεγαλώσαμε με τον Γκάλη και αυτοί οι δύο το άλλαξαν αυτό. Έβαλαν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό τους ξεχωρίζει. Αυτό που βγάζει είναι αληθινό, σε μεγάλη διάρκεια δεν δουλεύεται. Ο Διαμαντίδης το έχει, προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό γιατί σε διάφορες περιόδους υπήρχαν παίκτες και παίκτες. Εγώ θυμάμαι τα χρόνια με Σπανούλη και Γιασικεβίτσιους που είναι μεγάλοι παίκτες και ο Διαμαντίδης έβαζε τον εαυτό του κάτω και έπαιρνε δύο ή τρία σουτ. Η ομάδα έπαιρνε πρωτάθλημα Ευρώπης και είχε δύο ή τρεις πόντους. Αυτό είναι η έννοια του αλτρουισμού και η έννοια της διάκρισης μέσα στο παιχνίδι καθώς και τεράστιο επίτευγμα να αναδεικνύεις τους άλλους. Ορόσημο είναι όλη η πορεία του όπως και άλλων αθλητών που προσέφεραν πολλά στο άθλημα. Είναι πρότυπο για τα παιδιά και όταν ένας τέτοιος παίκτης αποσύρεται δεν είναι εύκολο για το μπάσκετ γιατί είναι σημαντικό κομμάτι του. Κοινότυπη είναι η λέξη μου αλλά το Α και το Ω είναι να είσαι νικητής. Το απέδειξε σε όλα αυτά τα χρόνια, παίζει για να κερδίσει τη φάση».

Οι προσωπικές στιγμές των Green Dream 5

Ο πρώην παράγοντας του Παναθηναϊκού Στράτος Κωσταλάς αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της Green Dream 5. «Ο Στόικο είχε μία ιδιαιτερότητα, ήθελε να πηγαίνει πρώτος στα duty free για να ψωνίζει επειδή είχε τις κόρες του και εμείς πιεζόμασταν λίγο γι’ αυτό και μας φώναζε λίγο όταν αργούσαμε. Είχε αρχίσει να γίνεται μεταξύ πλάκας και εκνευρισμού. Είχαμε πάει ένα ταξίδι στο Πόρτο και εκνευρίστηκε επειδή αργήσαμε, ζήτησα ένα κενό από μία κοπέλα, του το έσκισα όμως μπροστά του και αυτός πίστεψε ότι ήταν πραγματικό. Οι άλλοι γελούσαν γιατί ήξεραν ότι ήταν ψεύτικο. Η γυναίκα του τον λάτρευε, είναι φοβερός οικογενειάρχης, μια μέρα μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε βοήθεια. Ήταν κουρασμένος αλλά ήθελε να προπονηθεί. Ζητούσε βοήθεια γιατί η γυναίκα του τον είχε κλειδώσει μέσα γιατί ήταν άρρωστος και ήθελε να προπονηθεί. Στον εμφύλιο όλοι ξέραμε πόσο πατριώτης είναι και φοβόμασταν μην υπάρξει πρόβλημα. Υπήρχε μεγάλο μίσος, καταζητούσαν αθλητές, τους έκαναν τατουάζ για να μην μπορούν να παίξουν. Ο Ζάρκο λέει τρελοί είστε, μαζί θα είμαστε, στο μπάσκετ δεν υπάρχουν Σέρβοι και Κροάτες. Ήταν μεγάλη μου τιμή που ο Θεός με ευλόγησε που δούλεψα με Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδόλου. Ήταν όλοι φοβερά παιδιά. Στην αρχή της σεζόν, είχε μόλις τελειώσει ένα γεύμα και ο Γιαννάκης βλέπει τους «μικρούς» (Οικονόμου, Αλβέρτης, Μυριούνης κλπ) και περιμένουν το ασανσέρ και τους λέει τι κάνετε; Λένε ΄περιμένουμε το ασανσέρ…΄ και τους λέει: ΄όταν γίνετε πενταδάτοι τότε θα πάρετε το ασανσέρ αλλά μέχρι τότε με τις σκάλες θα πηγαίνετε΄. Ο Μυριούνης και ο Οικονόμου ήταν από ομάδες Α2, αλλά ο Αλβέρτης ήρθε από μικρή ομάδα, η οποία του δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα γιατί διαλύθηκε η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού και παρά το νεαρό της ηλικίας του το διαχειρίστηκε άψογα. Φαινόταν ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα. Παιδάκι ήταν και έμενε με τον Γκάλη στο δωμάτιο. Με παίρνει και μου ζήτησε ένα μηχάνημα για να σκοτώνει τα κουνούπια γιατί ο Γκάλης νόμιζε ότι υπάρχει ένα κουνούπι στο δωμάτιο και τον είχε βάλει να το βρει και δεν μπορεί να κοιμηθεί. Έβαλα κάτι ψεύτικο για να νομίζει ο Γκάλης ότι θα πεθάνει το κουνούπι».

Καρύδας: Οι Green Dream 5 όπως τους έζησα

Για τους Green Dream 5, μίλησε ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Δημήτρης Καρύδας. «Όταν ακούει κάποιος το όνομα του Στόγιαν Βράνκοβιτς, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι ότι μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους μπλοκέρ και ριμπάουντερ όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο ξεκίνημα του στη Ζαντάρ ήταν ένας κορυφαίος σκόρερ και στις πρώτες του σεζόν είχε τερματίσει στις πρώτες θέσεις των σκόρερ όλου του ενιαίου Γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος. Τι μεσολάβησε και άλλαξε το παιχνίδι του; αυξήθηκαν οι βαθμοί της μυωπίας του και προσπάθησε να κάνει το μειονέκτημα πλεονέκτημά του. Το πρόβλημά του δεν λύθηκε. Αυτό που πήρε ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο. Πήρε έναν παίκτη που οι περισσότεροι τον αποκαλούσαν τερματοφύλακα και μεγάλο παράδειγμα είναι το μπλοκ στον τελικό του Μπερσί για να πιστοποιήσει ότι ο Βράνκοβιτς θα μπορούσε άνετα να είναι τερματοφύλακας. Ο Στόγιαν δεν διέφερε, ήταν λίγο μποέμ, αρκετά μπον βιβέρ και πολύ καπνιστής. Ωστόσο, ελάχιστοι μπορούν να πουν ότι τον έχουν δει να καπνίζει δημόσια καθώς πάντα πρόσεχε την εικόνα του και ειδικά σε αυτό το ζήτημα δεν έδινε αφορμές. Μια μάλλον άγνωστη ιστορία για τον Βράνκοβιτς έχει να κάνει με την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό. ο Βράνκοβιτς ήταν μανιώδης με την προπόνηση και το γυμναστήριο, αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν «gym rat», «ποντικός των γυμναστηρίων» δηλαδή και μια βραδιά, στη βραδινή προπόνηση της ομάδας στη Γλυφάδα, επί ημερών Παβλίσεβιτς, κάθισε μαζί με τον Κόμαζετς να κάνουν βάρη αλλά τους πήρε η ώρα και τελικά ο φύλακας βαρέθηκε να τους περιμένει ή δεν ήξερε ότι ήταν εκεί και τους κλείδωσε μέσα. Προκλήθηκε ένας πανικός μέχρι να το καταλάβουν, τελικά πήγαν και τους άνοιξαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός παίκτες κορυφαίοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ