Ενισχύεται το 2ετές ομόλογο μετά τη νίκη Τσίπρα -Η εικόνα του ευρώ - iefimerida.gr

Ενισχύεται το 2ετές ομόλογο μετά τη νίκη Τσίπρα -Η εικόνα του ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση των επενδυτών στην αγορά ομολόγων, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η απόδοση του διετούς ομολόγου έπεσε από το 10,9% στο 10,55%. Αυτή η χαμηλότερη απόδοση σημαίνει υψηλότερες τιμές και υποδεικνύει ότι το χρέος θεωρείται ένα ασφαλέστερο στοίχημα.

Η εικόνα που εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου είναι σχετικά ικανοποιητική, αν και είναι φανερό πως η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει επηρεάσει σημαντικά το κοινό νόμισμα.

Ο Σάιμον Σμιθ, επικεφαλής οικονομολόγος της FxPro, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν δούμε τη γενικότερη εικόνα, τα πράγματα δεν θα γίνουν ευκολότερα για την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και τούτο διότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια νέα σειρά συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Επίσης, στη σχέση ευρώ-δολαρίου επενεργεί καταλυτικά και μια άλλη είδηση: η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν αποφασίσει επί του παρόντος να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, κάτι που προκαλεί ανησυχίες στην παγκόσμια οικονομία και σίγουρα έδωσε μια δυσάρεστη νότα στις ευρωπαϊκές αγορές με την έναρξη των συνεδριάσεων της εβδομάδας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομόλογα ευρώ δολάριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ