Οι σκέψεις των πολιτών για τις εκλογές - Ο Guardian δίνει τον παλμό - iefimerida.gr

Οι σκέψεις των πολιτών για τις εκλογές - Ο Guardian δίνει τον παλμό

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη φορά μέσα στο 2015, οι Ελληνες πολίτες βρέθηκαν μπροστά στην κάλπη, αποφασίζοντας για το πολιτικό τους μέλλον. Αλλοι είναι δυσαρεστημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι έτοιμοι να του δώσουν μία ακόμα ευκαιρία, ωστόσο, όλοι φαίνονται κουρασμένοι από τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ο Jon Henley από τον Guardian βρίσκεται στην Αθήνα,συνομίλησε με Αθηναίους και μεταφέρει τις σκέψεις τους για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και θα ξαναπροσπαθήσει. Η Νέα Δημοκρατία απλά ακολουθεί τους κανόνες και λέει ''Ναι''».

«Ακόμα και αν το μνημόνιο σημαίνει πως δεν ψηφίζουμε πραγματικές πολιτικές, αυτό που έχει σημασία είναι να εκλέξουμε μία κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να αναπτύξει τις δυνατότητες της χώρας, δημιουργώντας κάποια αλλαγή», προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις της Στέλας Φακουρέλη, που υποστηρίζει πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δικαιούται μία ακόμα ευκαιρία. Οπως αναφέρει, οι εκλογές είναι σημαντικές και πιστεύει πως «πρέπει να δείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να πάρουμε μια πραγματική απόφαση και να επιμείνουμε σε αυτή».

Απογοητευμένος από την θητεία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς είναι ο Νικόλας Μπογιόπουλος.

«Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, αλλά απέτυχε εντελώς να εφαρμόσει έστω και ένα μικρό μέρος από αυτά που είχε υποσχεθεί. Η Νέα Δημοκρατία δεν τίθεται εντός του ερωτήματος, ενώ οι αντιφρονούντες του ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, είναι αστείοι. Δεν ζουν στον πραγματικό κόσμο», δηλώνει.

Μια διαφορετική οπτική δίνει στο όλο ζήτημα η Ελενα Μιλάτου, η οποία ισχυρίζεται πως δεν δίνεται μια σωστή επιλογή, καθώς τα μικρότερα κόμματα δεν θα μπορούν να αγγίξουν το 3% για να κερδίσουν έδρες.

«Πρέπει να υπάρχουν αρκετές επιλογές στις εκλογές, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν πραγματικά να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση, αλλά σε αυτό για μένα και για πολλούς άλλους, σημαίνει πως πρέπει να είτε το θέλουμε είτε όχι πάμε πίσω στις μέρες της διαφθοράς», λέει και συνεχίζει:

«Αυτό πρέπει πραγματικά να αποφασίσουμε. Εγώ δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν συμφωνώ με το πακέτο διάσωσης του Ιουλίου, αλλά όλα τα κόμματα που με εκφράζουν δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

«Γελοία» χαρακτηρίζει την προσφυγή στις κάλπες για έκτη φορά ο Αντώνης Παπαχριστόπουλος. (Μια εκλογή το 2009, δύο το 2012, δύο το 2015 και δημοψήφισμα).

«Εξευτελίζει την όλη διαδικασία, κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται πως η ψήφος τους δεν έχει νόημα. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι, με τη μεσαία τάξη να έχει το πρόβλημα», αναφέρει.

Ο,τι και να φέρει, ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου, πολλοί είναι οι ψηφοφόροι, που βλέπουν το μέλλον τους μακριά από την Ελλάδα.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα μετανιώσω την ψήφο μου», είπε ο 26χρονος Απόστολος, που δεν ήθελε να δώσει το επίθετό του.

«Δίστασα με τη Λαική Ενότητα, αλλά πραγματικά θα οδηγούσε τη χώρα στον τοίχο. Ανησυχώ για το μέλλον. Ο,τι και να συμβεί, θα είναι πολύ δύσκολο για όλους. Οι φόροι έρχονται... Θα τελειώσω το Master μου και θα φύγω, όπως οι περισσότεροι της γενιάς μου», υπογραμμίζει.

Με τη ζωή των Ελλήνων «έπαιξε» ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Ξένια Βασιλείου, η οποία είναι πεπεισμένη πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει η νικήτρια.

«Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν ένα πραγματικό σοκ. Απόδειξη τι επίδραση μπορεί να έχει μια κακή κυβέρνηση στη ζωή του καθενός. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις ζωές μας. Δεν είχαν ιδέα για τη δύναμη αυτών που εναντιώθηκαν και όλοι πληρώσαμε το κόστος», τονίζει.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε περισσότερο κακό σε επτά μήνες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη έχει κάνει εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Γιώργος Παναγάκος.

«Νομίζω πως η χώρα ήταν κάπως τρελαμένη τον Ιανουάριο. Καταλαβαίνω το γιατί: ήμασταν σε ένα σκοτεινό μέρος. Ωστόσο, δεν μπορείς να υπόσχεσαι τα πάντα και να μην παραδίδεις τίποτα, στην πραγματικότητα όλα έγιναν χειρότερα. Χρωστάμε πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι αν είχαμε συμφωνήσει στο πακέτο διάσωσης νωρίτερα αυτό το έτος. Υποφέρουμε από τα capital controls. Είναι ανεύθυνο», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 πολίτες Guardian
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ