Υποβάθμισε 24 ιταλικές τράπεζες η Standard & Poor's - iefimerida.gr

Υποβάθμισε 24 ιταλικές τράπεζες η Standard & Poor's

 ιταλικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται οι «επιθέσεις» των οίκων αξιολόγησης στις ευρωπαϊκές οικονομίες και στις τράπεζες, με συνεχείς υποβαθμίσεις, καθώς η Ευρώπη δείχνει ανίσχυρη να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους των χωρών του Νότου. Στον κατάλογο των υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης τους προστέθηκαν 24 ιταλικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η Standard & Poor's προχώρησε χτες στην υποβάθμιση των 24 ιταλικών τραπεζών, επικαλούμενη τις ανησυχίες που υπάρχουν για την κρίση στην Ευρώπη αλλά και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Να σημειωθεί ότι η νέα υποβάθμιση έγινε με διαφορών ολίγων ωρών μετά την χτεσινή προειδοποίηση της Moody's ότι επίκειται υποβάθμιση και της Γαλλίας!

Χτες εξάλλου, η Fitch υποβάθμισε και την ιταλική Fiat κατά μία βαθμίδα από BB+ σε ΒΒ, επικαλούμενη «κινδύνους» αναφορικά με την συνεργασία της με την αμερικανική Chrysler...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ