Ο «Οδικός Χάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα - iefimerida.gr

Ο «Οδικός Χάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα προσέρχεται σήμερα στην κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας, και οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ασκήσεις επί χάρτου τόσο για τις μετεκλογικές συνεργασίες, όσο και για τις αλλαγές στα υπουργεία.

Ο πρώην πρωθυπουργός, φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει κατ´αρχάς στη θέσπιση ενός υπερυπουργείου το οποίο-κατά τα πρότυπα της Πορτογαλικής κυβέρνησης- θα έχει ως βασική αρμοδιότητα τη διαχείριση του Μνημονίου και βέβαια θα αναφέρεται μόνο στον πρωθυπουργό.

Υψηλόβαθμη πηγή της Κουμουνδούρου, απέδιδε μάλιστα την εν λόγω ιδέα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ υπενθυμίζεται πως αυτή η πρακτική στην Πορτογαλία εφαρμόστηκε μετά από συστάσεις των τροικανών.

Μένει ο Μουζάλας στο μεταναστευτικής πολίτικης;

Έντονες είναι οι συζητήσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο γύρω από το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Επιπλέον, την προσεχή Τετάρτη-όπως όλα δείχνουν- θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες, αναφέρουν ότι θα είναι μαζί του και ο κ. Μουζάλας (καθώς πιθανολογείται πως δεν έχει ορκιστεί ακόμη η νέα κυβέρνηση).

Σε κάθε περίπτωση, στους κόλπους της Κουμουνδούρου υπάρχουν θετικές κριτικές για το πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής. "Παίζει" από τώρα και πολύ δυνατά, για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο στο νέο κυβερνητικό σχήμα υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

«Γόρδιος δεσμός» οι συνεργασίες

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει απόψε τα τελικά αποτελέσματα από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, μαζί με στενούς του συνεργάτες. Μετά την πρώτη ασφαλή εικόνα λοιπόν για τα ποσοστά των κομμάτων θα ανοίξει επισήμως, η συζήτηση για τους εν δυνάμει συμμάχους.

Πρόκειται για ένα εξόχως σοβαρό ζήτημα, αφού η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα καθορίσει το μέλλον του τόπου. Σε κάθε περίπτωση, καλά υψηλόβαθμες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο iefimerida.gr αναφέρουν πως πρώτιστη επιθυμία τους είναι να μπουμ οι ΑΝΕΛ στη Βουλή. Απο'κει και πέρα, εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ της κας Γεννηματά δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους συμμάχους. Αντιθέτως, βλέπουν να υπάρχει μεγαλυτερη απόσταση με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε από τους πολιτικούς συντάκτες εάν έχει επικοινωνήσει τις τελευταίες μέρες με τον κ. Θεοδωράκη απάντησε κοφτά "όχι".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ