Ταινίες της Εβδομάδας: Ο Αnt-man συμπληρώνει τον κύκλο των Εκδικητών [εικόνες&τρέιλερ] - iefimerida.gr

Ταινίες της Εβδομάδας: Ο Αnt-man συμπληρώνει τον κύκλο των Εκδικητών [εικόνες&τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προεκλογική εβδομάδα ο θρυλικός Ant Man γίνεται μικρός σαν μερμήγκι για να γλυτώσει από το θρίλερ του Εξορκισμού του Βατικανού. Δυο πρώην εραστές συναντούνται Χωρίς Δεσμεύσεις για να δουν την Σειρήνα του Μισσισιπή. Ίσως την καλύτερη ταινία του επταημέρου για τους ... αναποφάσιστους.

Ταινίες της Εβδομάδας: Ο Αnt-man συμπληρώνει τον κύκλο των Εκδικητών [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 0


AΝΤ-ΜΑΝ - Περιπέτεια Φαντασίας / ΗΠΑ (2015)

Σκηνοθεσία : Πέιτον Ριντ

Παίζουν : Εβάντζελιν Λίλι, Τζούντι Γκριρ, Κόρι Στολ, Πολ Ρουντ, Μάικλ Πένια, Μάικλ Ντάγκλας, Χέιλι Άτγουελ, Μπόμπι Καναβάλε, Γουντ Χάρις, Τζον Σλέιτερι, Βανέσα Ρος

Τι Συμβαίνει :

Η ταινία περπατά στα ηρωικά χνάρια των πλούσιων blockbuster ταινιών με πρωταγωνιστές τους ήρωες από τα διάσημα κόμικ της Marvel (Avengers, Hulk, Iron Man). O Ant Man που παρεπιπτόντως είναι από τα ιδρυτικά στελέχη των Avengers έρχεται στη μεγάλη οθόνη μετά απ’ αυτούς, για να μικρύνει στο μέγεθος ενός μερμηγκιού με σκοπό να βοηθήσει τον μέντορά του και (τι άλλο) να σώσει τον όμορφο κόσμο στον οποίο ζούμε από τέλεια καταστροφή.

Ο εφευρέτης δόκτωρ Πιμ (Μάικλ Ντάγκλας) που ήταν και ο πρώτος Αντ Μαν έχει γεράσει πια. Έτσι δεν μπορεί πια να φορέσει την τιμημένη στολή του Αντ Μαν που πρώτος αυτός κατασκεύασε και η οποία μπορεί να σε μικρύνει στο μέγεθος ένος μερμηγκιού. Ταυτόχρονα ο Δόκτωρ Πιμ και η πανέμορφη κόρη του (Εβάντζελιν Λίλι) προσπαθούν να ματαιώσουν τα σχέδια του πρώην μαθητή του Ντάρεν Κρος (Κόρι Στολ) που έχει κλέψει την πατέντα της σμίκρινσης και προσπαθεί να γίνει παντοδύναμος.

Για να τα καταφέρουν θα διαλέξουν τον Σκοτ (Πολ Ρούντ) έναν έξυπνο κλεφτράκο με ικανότητες, θα προσπαθήσουν να τον στρατολογήσουν και να του μάθουν τα κόλπα της σμίκρυνσης ώστε να μπορέσει να κλέψει τα σχέδια και να αντιπαρατεθεί με τον Ντάρεν πριν εκείνος πουλήσει την εφεύρεση σε τρομοκράτες. Απλά πράματα, καλά παραγεμισμένα με 3D εντυπωσιακό θέαμα!

Τελικά ο Αντ Μαν μπορεί να είναι ο μικρότερος σε μέγεθος ήρωας αλλά συμβαίνει να είναι και ο διασκεδαστικότερος. Σ’ αυτή τη ταινία οι παραγωγοί κατάλαβαν πως το εσωτερικό χιούμορ για τους Εκδικητές και οι ατάκες με «σημασία», βάζουν περισσότερο στο νόημα το νεαρό κοινό. Έτσι παίζουν καθαρά αυτό το χαρτί του χιούμορ και της περιπέτειας που όχι μόνο τους απενοχοποιεί αλλά προσκαλεί στις αίθουσες και θεατές που ίσως να μην πήγαιναν αν το movie ήταν μόνο ηρωϊκό και σοβαροφανές.

Μια διασκεδαστική 3D ταινία για κάποιον υπερήρωα που δεν μπορεί κυριολεκτικά να πατήσει μερμήγκι γιατί είναι μικρότερος απ αυτό.

Ταινίες της Εβδομάδας: Ο Αnt-man συμπληρώνει τον κύκλο των Εκδικητών [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 1


ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ - Δράμα / ΗΠΑ (2014)

  • Hungry Hearts
  • Σκηνοθεσία : Σαβέριο Κοστάνζο
  • Παίζουν : Άλμπα Ρορβάκερ, Άνταμ Ντράιβερ, Ρομπέρτα Μάξουελ, Αλ Ροφ, Γκέισα Ότερο, Τζέισον Σέλβιγκ.

Τι Συμβαίνει :

Τι μπορεί να συμβεί όταν μια μητέρα επιμένει να μεγαλώνει χωρίς τη βοήθεια κανενός το μικρό της παιδί μέσα σε ένα “υγιεινό” περιβάλλον;

Ο Τζουντ είναι Αμερικανός, η Μίνα Ιταλίδα. Συναντώνται τυχαία στη Νέα Υόρκη και ζουν μία θυελλώδη ερωτική ιστορία, που κορυφώνεται με την απρόοπτη εγκυμοσύνη της Μίνα και τον γάμο τους. Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ένα έντονο μητρικό ένστικτο κάνει την Μίνα να πιστεύει ότι κουβαλά ένα «ξεχωριστό» παιδί. Για να σεβαστεί τη φύση, το προστατεύει εμμονικά από τις «μολύνσεις» του έξω κόσμου και της δυτικής ιατρικής, και παλεύει να διατηρήσει την απόλυτη αγνότητά του, όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται.

Από αγάπη για την Μίνα, ο Τζουντ ακολουθεί τις οδηγίες της, αλλά κάποια στιγμή μία επίμονη μάχη υποψιών και κατηγοριών ξεκινά ανάμεσα σε εκείνον και τη Μίνα, και οδηγεί σε μία εκρηκτική σύγκρουση.

Ενδιαφέρουσα ταινία που ξετυλίγεται μέσα από μια εξίσου ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία που μπορεί να μας υποβάλλει μια δαιδαλώδη χαοτική αίσθηση που καθρεφτίζει τον εσωτερικό κόσμο ενός δυστυχισμένου ατόμου σε ένα σύγχρονο κόσμο. Παρά τις πετυχημένες ερμηνείες η ιστορία χάνει τελικά το ντελικάτο άρωμά της καθώς ανακυκλώνει συνεχώς την ίδια αίσθηση.

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ - Θρίλερ / ΗΠΑ (2015)

  • The Vatican Tapes
  • Σκηνοθεσία : Μαρκ Νεβένλντιν
  • Παίζουν : Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Μάικλ Πένια, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Ντζίμον Χούνσου, Πίτερ Άντερσον, Κάθλιν Ρόμπερτσον, Τζον Πάτρικ Αμεντόρι

Τι Συμβαίνει :

Κλασική ταινία εξορκισμού με όλη τη φυσιολατρεία της περίπτωσης, όλα τα κλασικά κλισέ και όλα τα σωματικά υγρά κάθε χρώματος και υφής να είναι εκεί. Πρώταρχικός σκοπός του σκηνοθέτη είναι να τρομάξει το κοινό του με κάθε μέσον και το καταφέρνει με μερικές χοντροκοπιές και προχειρότητες.

Η Άντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια συνηθισμένη 27χρονη, μέχρι που η παρουσία της αρχίζει να έχει ολέθρια επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα και θάνατο. Κάποια στιγμή θα βρεθεί σε έναν νοσοκομείο για ένα μικρό τραύμα. Όμως από εκεί θα ξεκινήσουν μια σειρά ανεξήγητα γεγονότα με αποτέλεσμα ο ιερέας της κλινικής θα υποψιαστεί πως είναι δαιμονισμένη. Στο Βατικανό κρατούν αρχεία από εξορκισμούς και άλλα τέτοια υπερφυσικά φαινόμενα. Το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, (σαν ειδήμων) και ο κλήρος πέφτει στα χέρια του Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένα) ενός πρώην στρατιωτικού που έχει γίνει ιερέας με ειδικότητα τη μάχη με το κακό. Ο πάτερ Λαζάνο που τώρα είναι στο Βατικανό θα εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Άντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Η τελική σκηνή του εξορκισμού είναι θορυβώδης και διαρκεί αρκετή ώρα με ουρλιαχτά, καταστροφές και έξαλλο πανδαιμόνιο καθώς προσπαθεί να αποδώσει τη μάχη του καλού με το κακό σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Μην ψάχνετε για εμπνεύσεις και μοντερνιές ούτε να αναζητήσετε κάποια πειστικότητα, αρκεστείτε στο γεγονός ότι στην ταινία γίνεται πανζουρλισμός και το αποτέλεσμα αν δεν σας τρομάξει, θα σας διασκεδάσει!

ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

  • Sleeping with other people
  • Σκηνοθεσία : Λέσλι Χέτλαντ
  • Παίζουν : Τζέισον Σουντέκις, Άλισον Μπάρι, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ

Τι Συμβαίνει

Οι Νεοϋρκέζοι Λέινι και Τζέικ είχαν περάσει μαζί μια βραδιά πριν δώδεκα χρόνια, και η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά σήμερα. Ο μεν Τζέικ είναι αθεράπευτος κυνηγός του ποδόγυρου, ενώ η Λέινι κάνει συνεχώς λάθος σχέσεις με αποτέλεσμα να επιστρέφει πάντα στον μεγάλο έρωτά της. Οι δυο παλιοί εραστές εξακολουθούν να έχουν και οι δύο το ίδιο πρόβλημα που είχαν και τότε: δεν πιστεύουν στη μονογαμία και δε μπορούν να κρατήσουν μια σχέση. Τώρα που ξανασυναντιούνται, εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τα προβλήματά τους και είναι αποφασισμένοι να μείνουν φίλοι, παρότι θέλουν να είναι μαζί. Συμφωνούν να κρατήσουν τη σχέση τους πλατωνική και να βλέπονται σε φιλικό επίπεδο- κάτι που όμως βρίσκουν δύσκολο να τηρήσουν.

Με φόντο την mainstream ερωτική Νέα Υόρκη και κάποιες κινηματογραφόφιλες αναφορές η ταινία αφηγείται την νοσταλγική ιστορία των δυο ερωτευμένων με χιούμορ τρυφερότητα και καλή θέληση. Μην περιμένετε μεγάλες εκπλήξεις!

Ταινίες της Εβδομάδας: Ο Αnt-man συμπληρώνει τον κύκλο των Εκδικητών [εικόνες&τρέιλερ] | iefimerida.gr 2


Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ - Δράμα / Γαλλία (1969)

  • Σκηνοθεσία : Φρανσουά Τριφώ
  • Παίζουν : Ζαν Πολ Μπελμoντό, Κατρίν Ντενέβ, Μισέλ Μπουκέ.

Τι Συμβαίνει :

Ο Λουί είναι ένας πλούσιος ιδιοκτήτης καπνοφυτειών στο τροπικό νησί Ρεουνιόν. Αποφασίζει να παντρευτεί δι’ αλληλογραφίας τη Ζουλί. Η γυναίκα όμως που εμφανίζεται είναι διαφορετική από εκείνη της φωτογραφίας. Ο Λουί δεν πτοείται και τελικά την παντρεύεται. Σύντομα, η γυναίκα θα εξαφανιστεί παίρνοντας μαζί της και τα χρήματα του Λουί. Οι έρευνες των ιδιωτικών ντετέκτιβ δεν έχουν αποτέλεσμα κι έτσι ο Λουί αποφασίζει να την αναζητήσει ο ίδιος. Τότε, θα κλιμακωθούν οι εξελίξεις, τα αστυνομικά μυστήρια και η λύση θα δοθεί με το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ