Επεκτείνει η Ουγγαρία τον φράχτη και στα σύνορα με Ρουμανία - iefimerida.gr

Επεκτείνει η Ουγγαρία τον φράχτη και στα σύνορα με Ρουμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούγγροι στρατιώτες, αστυνομικοί και αρμόδιοι μηχανικοί οριοθετούν από την Τρίτη την διαδρομή που θα ακολουθεί ο φράχτης στα νότια σύνορα της χώρας με την Ρουμανία, προετοιμάζοντας την επέκταση του συρμάτινου φράχτη, ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί στη σερβική μεθόριο.

Δημοσιογράφος του Reuters στο σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Ουγγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, μετέδωσε χθες ότι είδε μηχανικούς και τοπογράφους να σχεδιάζουν την διαδρομή που θα ακολουθεί ο φράχτης. Περίπου 12 αστυνομικοί και στρατιώτες ήταν επίσης παρόντες.

Χθες Τρίτη, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο δήλωσε ότι η Βουδαπέστη θα ξεκινήσει την διαδικασία επέκτασης του φράχτη κατά μήκος της ρουμανικής μεθορίου, σε περίπτωση που οι πρόσφυγες οι οποίοι θα εμποδίζονται να εισέλθουν από την Σερβία επιχειρούν να εισέλθουν αντ΄αυτής μέσω της Ρουμανίας.

Η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μια δοκιμασία για την Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί μια «ανθρωπιστική απάντηση».

Οι Ουγγρικές αρχές θα κατασκευάσουν φράκτη και στα σύνορα με την Κροατία

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα ανεγείρει έναν φράκτη κατά μήκος τμημάτων των συνόρων της με την Κροατία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στην αυστριακή καθημερινή εφημερίδα Die Presse η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Αποφασίσαμε να ανεγείρουμε έναν φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία... και σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με την Κροατία», είπε ο Όρμπαν στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ντι Πρέσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ