Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τη δική τους αποτίμηση για το ντιμπέιτ: Τα «συν» του Τσίπρα και τα «πλην» του Μεϊμαράκη - iefimerida.gr

Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τη δική τους αποτίμηση για το ντιμπέιτ: Τα «συν» του Τσίπρα και τα «πλην» του Μεϊμαράκη

Ζωντανό, χωρίς ειδήσεις, πλην όμως γεμάτο από...φαρμακερές ατάκες αλλά και χιούμορ στα σημεία, ήταν το ντιμπέιτ των δυο "μονομάχων", και στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μετρούν "κέρδη", ελπίζοντας ότι κάτι ανάλογο θα φανεί και στην κάλπη της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όλες αυτές τις μέρες είχε στο πλευρό του μια "κλειστή" ομάδα συνεργατών, η οποία δούλεψε νυχθημερόν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με στόχο να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση.

Έτσι,στον απόηχο του ντιμπέιτ, από την Κουμουνδούρου εκφράζουν την πλήρη ικανοποίησης τους και εκτιμούν ότι "την Κυριακή θα ολοκληρωθεί το πρώτο βήμα που έγινε τον Ιανουάριο".

Τα «συν» του Τσίπρα

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ -όπως ήταν αναμενόμενο- στέκονται σε πρώτη φάση στα προτερήματα του Αλέξη Τσίπρα. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα ότι "ήταν ειλικρινής, τεκμηριωμένος και γρήγορος", τονίζοντας ακόμη ότι είναι στα "συν" ότι δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση από όσες του έγιναν.

Μάλιστα, η ίδια πηγή συμπεριέλαβε στα θετικά το "δυνατό μπάσιμο που έκανε στην αρχή για τις συνεργασίες" ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το μπαράζ των τριών παρεμβάσεων (που ακολούθησαν αμέσως μετά ) και συγκεκριμένα για θέματα που άπτονται μεγάλου ενδιαφέροντος όπως: η διαπλοκή, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη στον τόπο.

Τα «πλην» του Μεϊμαράκη

Την ίδια ώρα, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, άσκησε σκληρή κριτική και...απασφαλίζοντας είπε ότι ο κ. Μειμαράκης, "εμφανίστηκε ως ο εκπρόσωπος του παλαιοκομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού". Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους προχώρησε στην εκτίμηση ότι από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της ΝΔ "θα παλινορθωθεί ο παλαιοκομματισμός και θα υπάρξει αποσταθεροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας", ενώ συμπλήρωσε πως "η ΝΔ όπως αποδείχτηκε, δεν είχε να προτείνει τίποτα και ο κ. Μεϊμαράκης κατεβαίνει με πρόγραμμα Αντώνη Σαμαρά".

Ο κοντός και ο ψήλος

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν και τα...παράπονα που έγιναν εκ μέρους του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για τα περί ύψους στο διπλό πλάνο, με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν στο iefimerida.gr πως "όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε του προπονητή του φταίει ο διαιτητής".

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ