Τσίπρας: Δεν πρόκειται να γίνουμε ναυαγοσώστες στους αρχιμάγειρες της διαπλοκής - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν πρόκειται να γίνουμε ναυαγοσώστες στους αρχιμάγειρες της διαπλοκής

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εντολή για κοινοβουλευτική πλειοψηφία "ώστε να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων του χθες", ζήτησε από το Κερατσίνι ο Αλέξης Τσίπρας και ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο κάλεσε τους πολίτες με την ψήφο τους να ακυρώσουν το "σχέδιο ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ".

Εξαπολύοντας μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία απευθύνθηκε στους "αρχιμάγειρες της διαπλοκής", όπως τους κατονόμασε και διαβεβαίωσε ότι "δεν πρόκειται να γίνουμε οι δικοί τους ναυαγοσώστες". Να ψάξουν αλλού και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και τόνισε πως "λαός μας θα ξεμπερδέψει με το παλιό και όχι αυτοί με τον ΣΥΡΙΖΑ".

«Δεν είμαι εγώ Βενιζέλος για να γίνω αντιπρόεδρος»

Εκτοξεύοντας πυρά κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογράμμισε ότι "μέχρι πρότινος με ήθελε πρωθυπουργό, σήμερα με υποβίβασε στη θέση του αντιπροέδρου. Μάλλον με έχει μπερδέψει. Δεν είμαι εγώ ο κ. Βενιζέλος για να γίνω αντιπρόεδρος. Έχει μπερδέψει το χθες με το αύριο", είπε, και χτύπησε "κόκκκινο" η αντιπαράθεση.

Μάλιστα, θύμισε τις διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τα πήρε ποτέ από τη Siemens, τα στελέχη τα δικά μας δεν είναι στις λίστες Λαγκαρντ και στις λίστες φοροδιαφυγής" τόνισε και υπενθύμισε πως "λογοδοτούμε μόνο στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία".

«Οδηγηθήκαμε στη συμφωνία με το πιστόλι στον κρόταφο»

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι η συμφωνία "έχει δυσκολίες, επιτρέπει όμως στη χώρα να πάρει ανάσα". Διαφορετικά υπήρχε ο δρόμος της άτακτης χρεοκοπίας με μνημόνιο ή η άτακτη έξοδος από την ευρωζώνη χωρίς τη στήριξη της ΕΕ. Αυτό θα σήμαινε άμεση κατάρρευση των τραπεζών, είπε, και πρόσθεσε πως τα πιο λαϊκά στρώματα θα πλήρωναν τη νύφη.
Κάνοντας "άνοιγμα" στους νέους που σκέφτονται την αποχή, τους κάλεσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το διακύβευμα της κάλπης είναι πιο ισχυρό καθώς διακυβεύεται "με δεδομένο ότι υπάρχει συμφωνία, ποιος θα κυβερνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια" . Μάλιστα, διερωτήθηκε "αν θα αφήσουμε τη χώρα να γυρίσει σε αυτούς που έφεραν χρέη και ελλείμματα στη χώρα, σε αυτούς που ήταν οριστικοί νεκροθάφτες των οραμάτων της νεολαίας".

«Θέλουν να επιστρέψουν από το παράθυρο»

Τέλος, έκανε λόγο για το σχέδιο της Αριστερής παρένθεσης το οποίο "ετοίμασε το ντόπιο κατεστημένο μαζί με τους συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη. Εσείς θα χαλάσετε τα σχέδια σε όσους σχεδιάζουν να επιστρέψουν από το παράθυρο. Αυτοί που έφυγαν από την πόρτα σχεδιάζουν να έρθουν από το παράθυρο", είπε. "Βλέπουν ότι θα είναι δεύτεροι και καταϊδρωμένοι", τόνισε και έβαλε τέλος στα σενάρια κυβέρνησης ειδικού σκοπού, μεγάλου συνασπισμού και κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Κερατσίνι εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ