Μήνυμα Μεϊμαράκη για κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» -Και με μη πολιτικά πρόσωπα - iefimerida.gr

Μήνυμα Μεϊμαράκη για κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» -Και με μη πολιτικά πρόσωπα

(SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διακυβέρνηση της χώρας από μία «Εθνική Ελλάδος» προκρίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να μπουν και μη πολιτικά πρόσωπα.

«Θα πρέπει να επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι όχι μόνον από τα κόμματα αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι βασική επιδίωξη του είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας μακράς πνοής, που θα καταβληθεί προσπάθεια να περιλαμβάνει όσο περισσότερα κόμματα γίνεται.

Στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία έπειτα από 8 μήνες που υπέστη μια βαριά ήττα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η ψήφος δεν θα πρέπει να είναι πάλι ψήφος τιμωρίας που κόστισε, όπως ανέφερε, στη χώρα 90 δισ. ευρώ, και ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία για να του δώσουν δύναμη να προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για να πάρει μπροστά η οικονομία, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να γίνουν πράξη οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. «Μάθαμε από τα λάθη μας και πλέον σήμερα μπορούμε να μετατρέψουμε τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν κρύβεται από τις ευθύνες του και ότι δεν φοβάται να κυβερνήσει, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας απέδρασε από τις δικές του ευθύνες και «γι' αυτό ας μην αμφισβητεί τη δική μου διάθεση να κυβερνήσω, αλλά τη δική του».

Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανό να προσχωρήσει πάλι στο αντιμνημονιακό μπλοκ, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφύγει να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί για την υλοποίηση όσων συμφώνησε καθώς του είναι πολύ πιο εύκολο να ασκεί αντιπολίτευση.

Στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών και τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι αν η οικονομία περάσει έστω και σε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης βγαίνοντας από την ύφεση, τότε η εξοικονόμηση πόρων που θα επιτευχθεί θα μειώσει τις ανάγκες για πρόσθετους φόρους, που συνεπάγεται αυτό από μόνο του ότι αρκεί για να «μας επιτρέψει στοχευμένες φορολογικές παρεμβάσεις στους παραπάνω τομείς».

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια μας πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τόσο της παράταξης όσο και της πατρίδας μας. Αποτυπώνεται, επίσης και η πρόσφατα εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι οποίοι επέλεξαν τους βουλευτές που επιθυμούν να τους εκπροσωπούν», ενώ για τους πρώην προέδρους του κόμματος, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά, τόνισε ότι η παρουσία τους και η εμπειρία τους αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη Νέα Δημοκρατία και για τη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΝΔ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ