Τσίπρας: Δεν θα έχουμε δεκανίκια - Σχεδιάζουν αλχημείες ανωμαλίας - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν θα έχουμε δεκανίκια - Σχεδιάζουν αλχημείες ανωμαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα εκτόξευσε προσωπικά «πυρά» κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντας «όνειρα θερινής νύχτας» τα περί συγκυβέρνησης με δεκανίκια.

Ζητώντας εντολή για να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, όπως είπε, «πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων και της συμμαχίας του ‘ναι’ ένα φάντασμα». Και αυτό είναι το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που ξορκίζουν «περνώντας ακόμα και στην πολιτική απάτη».

Στη συνέχεια, απάντησε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγείται της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο κύριος Μεϊμαράκης, αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της. « Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι. Τώρα, θα στηρίξει λέει τον μεγάλο συνασπισμό αλλά με άλλον Πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι όλα είναι στην υπηρεσία ενός και μόνο στόχου: «να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας την επίθεση μέχρι κεραίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ο μόνος τους στόχος είναι να μειώσουν το εύρος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ «για να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε. Δεκανίκια, που μόνο φαινομενικά θα είναι δεκανίκια διακυβέρνησης. Ουσιαστικά θα είναι δεκανίκια του παλιού, του φθαρμένου, του συστήματος από συμφέροντα και παθογένειες που πρέπει να ανατραπεί. Αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νύχτας. Που θα τα σαρώσει όχι μόνο η δική μας θέληση, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία».

Τσίπρας: Δεν θα έχουμε δεκανίκια - Σχεδιάζουν αλχημείες ανωμαλίας  | iefimerida.gr 0

Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τηρώντας σαφείς αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ , ο κ. Τσίπρας τους κατηγόρησε ότι έχουν το θράσος να μας λένε ότι έχουμε και κοινό πρόγραμμα.

«Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε.Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ», είπε προσθέτοντας ότι εμείςέχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», συνέχισε και πρόσθεσε ότι έχουμε καθήκον να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση.

Τσίπρας: Δεν θα έχουμε δεκανίκια - Σχεδιάζουν αλχημείες ανωμαλίας  | iefimerida.gr 1

Ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ή παλινόρθωση των παλαιών δυνάμεων;

Αναπτύσσοντας το διακύβευμα της κάλπης, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο ελληνικός λαός «Θέλει να δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών; Θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος;Ή προτιμά μήπως την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ;».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι γνωστοί και όλοι μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής» και παρέθεσε τα …επιτεύγματα της ΝΔ η οποία μιλά για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, κλείνοντας την ΕΡΤ σε μια μαύρη μέρα για την μεταπολιτευτική δημοκρατία, μοιράζοντας κονδύλια σε φίλους και ημέτερους, καλύπτοντας την φοροδιαφυγή των ισχυρών.

Σε αντιδιαστολή αυτών, είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα δικά του δείγματα γραφής: Με το νόμο για τις εκατό δόσεις, με την εκκίνηση της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης,με το άνοιγμα της ΕΡΤ, την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη εκείνων που αντισυνταγματικά απολύθηκαν, με την μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή των ισχυρών, με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.

Τσίπρας: Δεν θα έχουμε δεκανίκια - Σχεδιάζουν αλχημείες ανωμαλίας  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Αλέξης Τσίπρας Καβάλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ