Ιρλανδία: Μεγάλη ανάπτυξη το 2015 και εκτίναξη του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Ιρλανδία: Μεγάλη ανάπτυξη το 2015 και εκτίναξη του ΑΕΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον περασμένο Μάρτιο η Ιρλανδία ξεπλήρωσε το ΔΝΤ νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί και έτσι εξόφλησε τα δάνεια στο Ταμείο.

Με 6,7% αναπτύχθηκε η ιρλανδική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Πτώση του χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ πριν το τέλος του 2015, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν. Ο «κέλτικος τίγρης» αρχίζει και πάλι να βρυχάται, με την ιρλανδική κυβέρνηση να προβλέπει ανάπτυξη περίπου 6% το 2015, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,9% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το ιρλανδικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7%.

«Αν έχεις 7% στο πρώτο μισό του έτους, ακόμα και αν η οικονομία δεν αναπτύχθηκε καθόλου το δεύτερο εξάμηνο, στο τέλος του έτους θα έχεις 5,7%», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν σε συνέντευξη Τύπου. «Φυσικά η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό στο τρίτο τρίμηνο, οπότε περιμένουμε κάπου στο 6% για το 2015, λίγο πάνω, λίγο κάτω», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Νούναν προέβλεψε ότι το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας θα υποχωρήσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, νωρίτερα από το 2016 που αναμενόταν προηγουμένως.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία ΔΝΤ ανάπτυξη ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ