Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η επόμενη κυβέρνηση θα ακολουθήσει κανονικά το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η επόμενη κυβέρνηση θα ακολουθήσει κανονικά το Μνημόνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά οι δανειστές της δεν ανησυχούν.

Σε αυτό το θετικό συμπέρασμα καταλήγει το EuObserver, βάσει των όσων δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση του θέματος. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αξιωματούχος σημειώνει πως: «Δεν υπάρχει ανάγκη ενός Plan B. Το Plan A είναι το μοναδικό που υπάρχει μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα τιμήσει τη συμφωνία».

Παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δεν έχουν δείξει κανένα σαφές προβάδισμα για τα δύο μεγάλα κόμματα και όλες καταδεικνύουν την αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντούτοις οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας θεωρούν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Η αλήθεια είναι ότι προσμετρούν την εκλογική αβεβαιότητα, γι' αυτό και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημειώνει: «Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση στο επόμενο Eurogroup (12 Σεπτεμβρίου) για το πώς εξελίσσεται η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα». Κατά τον ίδιο, το πρώτο review του προγράμματος θα διεξαχθεί μέσα στον Οκτώβριο και σε αυτό δεν διαβλέπει να υπάρξουν εντάσεις. «Το review είναι ένα ζωντανό πράγμα και προσαρμόζεται κανείς συνεχώς». Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι ιθύνοντες αλλάζουν στάση κάθε φορά ανάλογα με το πώς προχωράει το πρόγραμμα. Για να καταλήξει πως παρά τις διαφορές τους, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μεϊμαράκης θέτουν υπό αμφισβήτηση το τρίτο Μνημόνιο.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 μνημόνιο Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ