Δείτε πώς γίνεται, σε εικόνες.
Υλικά για 6 ως 8 άτομα
- 1 μέτριο ταψάκι ή πιρέξ
- 250 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
- 150 γραμμάρια βούτυρο κρύο
- Λίγο αλάτι και έναν κρόκο αυγού διαλυμένο σε 5 cl νερό
- 250 γραμμάρια ποιοτικό μπέηκον
- 150 τυρί για τάρτα, ποιοτικό, κίτρινο και σκληρό
Υλικά για την κρέμα
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ολόκληρα +2 κρόκους αυγών
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα
- Ετοιμάστε τη ζύμη, σας την έχω ξαναπεί!
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/pate-brisee-1.jpg?itok=y1O6vJRK)
- Αφήστε την πανσέτα σε κομματάκια να λυώσει λίγο σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/quiche-lorraine-2.jpg?itok=EqWNttPm)
- Απλώστε τη ζύμη
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/quiche-lorraine-4.jpg?itok=RxoTds39)
- Τοποθετήστε την στο ταψάκι
- Τσιμπήστε με ένα πηρούνι τη ζύμη
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/quiche-lorraine-8.jpg?itok=c_xGL_cV)
- Βάλτε στο ταψάκι την πανσέτα και το τυρί τριμμένο
- Προσθέστε την κρέμα
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/quiche-lorraine-9.jpg?itok=9iFvswJL)
- Ψήνετε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
- Τρώγεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα
![Κις Λορέν, η εύκολη νοστιμιά | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/quiche-lorraine-.jpg?itok=_AJ0VYna)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο