Δείτε πώς γίνεται, σε εικόνες.
Υλικά για 6 ως 8 άτομα
- 1 μέτριο ταψάκι ή πιρέξ
- 250 γραμμάρια αλεύρι για τη ζύμη
- 150 γραμμάρια βούτυρο κρύο
- Λίγο αλάτι και έναν κρόκο αυγού διαλυμένο σε 5 cl νερό
- 250 γραμμάρια ποιοτικό μπέηκον
- 150 τυρί για τάρτα, ποιοτικό, κίτρινο και σκληρό
Υλικά για την κρέμα
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά ολόκληρα +2 κρόκους αυγών
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την κρέμα
- Ετοιμάστε τη ζύμη, σας την έχω ξαναπεί!
- Αφήστε την πανσέτα σε κομματάκια να λυώσει λίγο σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι
- Απλώστε τη ζύμη
- Τοποθετήστε την στο ταψάκι
- Τσιμπήστε με ένα πηρούνι τη ζύμη
- Βάλτε στο ταψάκι την πανσέτα και το τυρί τριμμένο
- Προσθέστε την κρέμα
- Ψήνετε σε φούρνο ζεστό στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
- Τρώγεται υπέροχα με μια πράσινη σαλάτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο