«Πόρτα» για μετεκλογικές συνεργασίες άνοιξε η Γεροβασίλη - iefimerida.gr

«Πόρτα» για μετεκλογικές συνεργασίες άνοιξε η Γεροβασίλη

 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορθάνοικτο παράθυρο για μετεκλογικές συνεργασίες άνοιξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη την ώρα που έχει ξεσπάσει εμφύλιος στην Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο του μεγάλου συνασπισμού.

«Εχουμε αποδείξει εμείς ότι μπορούμε να συνεργαστούμε επί κοινού προγραμματισμού» είπε η κα Γεροβασίλη (Βήμα fm 99,5) και πρόσθεσε με νόημα: «Εάν ξεδιπλωθούν προγράμματα στον προεκλογικό διάλογο – που έχει ξεδιπλωθεί μόνο του ΣΥΡΙΖΑ – και απαντηθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό και την κοινωνία, τότε θα δούμε κι εμείς αν και με ποιο περιθώριο υπάρχουν συνεργασίες».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε επίσης ότι όσον αφορά στις δεσμεύσεις μας απέναντι στη συμφωνία, είναι σαφείς και τις έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία». Εσπευσε να τονίσει δε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει για τα άλλα κόμματα, «γιατί ακούω τον κ. Μεϊμαράκη και τους άλλους αρχηγούς να λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τα φορολογικά ή τον ΦΠΑ».

Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι δεύτερο κόμμα αλλά αν τελικά η ετυμηγορία του λαού κατατάξει το κόμμα στη δεύτερη θέση «θα είναι άλλοι αυτοί που θα προσπαθήσουν για το μέλλον αυτής της χώρας. Θα είναι άλλος πρωθυπουργός…».

Τέλος, ο Ολγα Γεροβασίλη «άδειασε» την Τασία Χριστοδουλοπούλου σε σχέση με τις νέες δηλώσεις τις: «Προφανώς δεν πρόκειται για την κεντρική μας αντίληψη, ούτε για το προσφυγικό ούτε για το μεταναστευτικό ζήτημα» τόνισε. Επιχείρησε ωστόσο να καλύψει εν μέρει την πρώην υπουργό λέγοντας πως «έγινε μεγάλη προσπάθεια να γίνει η αποδόμηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου». Οπως είπε «στους πολιτικούς κρίνουμε τα έργα τους και αν είναι αποτελεσματικοί. Επομένως, προτιμώ να είμαστε σ’ αυτό το επίπεδο και όχι να μένουμε σε μια προσωπική διατύπωση».

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ επίσης είπε ξεκάθαρα: «Μια συμμαχία θέλει κοινούς στόχους. Ας τους βρούμε και μετά ξανασυζητάμε». Ωστόσο, απέδωσε τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε προσπάθειες «εκ του πονηρού» για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να υλοποιήσει μόνος του τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ