Βάναυση συμπεριφορά αστυνομικού εναντίον διαδηλωτών [βίντεο] - iefimerida.gr

Βάναυση συμπεριφορά αστυνομικού εναντίον διαδηλωτών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη πρόκειται να έρθει ένας αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να βιαιοπραγεί εναντίον διαδηλωτών στην Γουόλ Στρίτ.

Πρόκειται για τον Τζώνυ Καρντόνα, αναπληρωτή επιθεωρητή της αστυνομίας, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε δύο βίντεο από τις διαδηλώσεις του κινήματος των Αγανακτισμένων για την Κατάληψη της Γουόλ Στρίτ. Στο ένα βίντεο ο επιθεωρητής εμφανίζεται να τραβάει από πίσω έναν αγανακτισμένο πολίτη, να τον στριφογυρίζει και να του ρίχνει μπουνιά στο πρόσωπο.

Στο δεύτερο βίντεο ο ίδιος αστυνομικός πλησιάζει ένα πορτοκαλί πλέγμα πίσω από το οποίο βρίσκονταν γυναίκες διαδηλώτριες, αρπάζει μία από αυτές και με πρωτόγνωρη βία τη ρίχνει στο δρόμο και την σέρνει για να τη συλλάβει.

Αμέσως μετά ο αστυνομικός Άντονι Μπολόνια πλησίασε τις υπόλοιπες γυναίκες και έριξε σπρέι πιπεριού στα πρόσωπά τους. Αυτές οι σκηνές έχουν προκαλέσει το κοινό συναίσθημα των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

Ο δικηγόρος του πρώτου διαδηλωτή, που εξειδικεύεται σε περιστατικά αστυνομικής βίας, ζήτησε να διεξαχθεί «ολοκληρωμένη και λεπτομερής» έρευνα για τη συμπεριφορά του αστυνομικού αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως ο πελάτης του έδωσε δικαίωμα για να ακολουθήσει τέτοια αντίδραση από πλευράς αστυνομικού.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι σύλληψεις που είναι αποδεκτοί σύμφωνα με τους κανονισμούς του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης και απ'όσο γνωρίζω η μπουνιά δεν είναι ένας από αυτούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ