Lloyds Bank: Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα και πόσα χρήματα θα χαθούν [λίστα] - iefimerida.gr

Lloyds Bank: Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια στην Ελλάδα και πόσα χρήματα θα χαθούν [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόβλεψη; Εικοτολογία; Σενάριο που προσπαθεί να συμπεριλάβει όλες τις πιθανότητες; Ή, μήπως, υπόθεση εργασίας; Η Lloyds Bank καταγράφει τα δεινά που ενδέχεται να συμβούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και αντιστοίχως πόσα χρήματα θα χαθούν αν η καταστροφή επέλθει.

Κατά τη βρετανική τράπεζα, περίπου 17,44 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται υπό κίνδυνο στη χώρας μας με προβολή τα επόμενα 10 χρόνια.

Τι μπορεί να συμβεί; Ως άλλοι μάντεις κακών, οι τραπεζίτες της Lloyds θεωρούν πως Νο1 κίνδυνος είναι η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. Κάτι που αν συμβεί θα επιφέρει ζημιά 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη δεύτερη θέση των απευκταίων πιθανοτήτων είναι η χρεοκοπία της χώρας (2,94 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά) και στην τρίτη η πετρελαϊκή κρίση (2,72 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά).

Υπάρχουν, όμως, και άλλες περιπτώσεις όπου οι ζημιές θα είναι μικρότερες από μια πιθανή αρνητική έκβαση των πραγμάτων. Ανάμεσα σε αυτά τα καταστροφολογικά σενάρια που περιλαμβάνει η λίστα της τράπεζας συναντάει κανείς: την κυβερνοεπίθεση, καταστροφές που θα προκαλέσει ο άνθρωπος στη φύση, σεισμός, τρομοκρατία, ξηρασία, έλλειψη πόρων και άλλα πολλά. Να σκεφτεί κανείς πως έχει υπολογιστεί και η πιθανότητα να συμβεί στη χώρα μας ένα τσουνάμι ή μια έκρηξη ηφαιστείου. Σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις η οικονομική ζημιά είναι μηδενική. Ίσως διότι ουδείς αναμένει να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Lloyds Bank Χρηματιστήριο Χρεοκοπία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ