Συνάντηση Στουρνάρα-Χουλιαράκη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Συνάντηση Στουρνάρα-Χουλιαράκη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με βασικό θέμα στην ατζέντα την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης στις 17.30, οι Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Χουλιαράκης.

Το προγραμματισμένο ραντεβού του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με τον υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ έχει να κάνει κυρίως με τους εν εξελίξει ελέγχους για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Ωστόσο, θα συζητηθούν και οι τεχνικές και νομοθετικές προεργασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν έως τις 25 Οκτωβρίου, ώστε το εγχείρημα της κεφαλαιακής θωράκισης των πιστωτικών ιδρυμάτων να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και ζητήματα που σχετίζονται με την κοινοτική οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών –γνωστή ως BRRD–, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, αλλά και παράμετροι σχετικοί με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ