Ο Γιώργος αναζητεί το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία - iefimerida.gr

Ο Γιώργος αναζητεί το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δικά του μηνύματα αναμένεται να στείλει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, μέσω της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και της άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Μια μέρα μετά το μανιφέστο της νέας κίνησης των τριών κορυφαίων του υπουργών το οποίο αλλάζει το πολιτικό τοπίο μέσα στο κυβερνητικό κόμμα, σε μια εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου της Τρόικα, ο πρωθυπουργός πρέπει να απαντήσει πειστικά για τη δυνατότητά του να αντεπεξέλθει τόσο στις εσωκομματικές του πιέσεις όσο και στο αν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θολό τοπίο σε ότι αφορά τη συνολική πορεία της χώρας, στο δρόμο προς το κούρεμα του χρέους.

Το άρθρο το οποίο συνυπογράφουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης στέλνει ισχυρά μηνύματα αλλά ταυτοχρόνως πιέζει και τον πρωθυπουργό καθώς υποδηλώνει ότι συγκροτήθηκε ένας πόλος εξουσίας ικανός να παρέμβει στις εξελίξεις.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν η παρέμβαση είναι ικανή να κατευνάσει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και τα συνδικάτα που όλη αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και νέο βαθμολόγιο καθώς και τη μείωση του αφορολογήτου για όλους πολίτες.

Οπως επίσης κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι διατάξεις αυτές θα υπερψηφιστούν τελικά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί απειλούν ότι δεν θα συνεναίσουν τουλάχιστον για το άρθρο 37 με το οποίο ουσιαστικά κατοχυρώνεται ότι οι εργασιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι διεργασίες ενόψει της συνόδου κορυφής της Κυριακή, όπου θα αποφασιστεί τελικά αν πως θα ισχύσει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και εάν το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα παραμείνει στο 21% ή θα χρειαστεί να μεγαλώσει -ακόμη και για 50% μιλούν ορισμένοι.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό φήμες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προτείνει για δεύτερη φορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ανεξαρτήτως του αν η Νέα Δημοκρατία θα δεχθεί να συμμετάσχει σε αυτήν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ