Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μάλε των Μαλδίβων έφτασε η Αμάλ Κλούνει προκειμένου να διασφαλίσει την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Νασίντ.

Ο Νασίντ είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας και ανατράπηκε το 2012 όταν διέταξε την σύλληψη ενός δικαστή, ενώ καταδικάστηκε για τρομοκρατία σε μια υπόθεση που προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή. Από την καταδίκη του εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Η Κλούνεϊ αναμένεται να συναντήσει τον Νασίντ σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νήσο Μααφούσι, στην οποία μεταφέρθηκε έπειτα από τον κατ’οίκον περιορισμό που βρισκόταν.

«Ο Νασίντ, που έχει πολεμήσει τόσο σκληρά για να φέρει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα, είναι πολιτικός κρατούμενος εδώ, ένας από τους πολλούς δυστυχώς» είπε η Κλούνεϊ στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Έρχομαι στο Μαλέ δυστυχώς σε μια περίοδο όπου η κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κατάσταση ασφαλείας, επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα».

Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντάλα Γιαμίν δεν ακολούθησε τις προσήκουσες διαδικασίες και ότι η υπόθεση εναντίον του Νασίντ ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Αμάλ μετά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αναλαμβάνει μια ακόμα μεγάλη υπόθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμάλ Κλούνεϊ Μοχάμεντ Νασίντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ