Είναι μια παραλλαγή πολύ γευστικότερη και ελαφριά.
Θέλει ποιοτικό ανθότυρο, λίγη καλή φέτα (εγώ παίρνω Παρνασσού ημίσκληρη) και μπόλικο δυόσμο. Αν μάλιστα φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη με βούτυρο θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, πολύ εύκολο στην εκτέλεση.
Υλικά
- Ζύμη μπριζέ
- 100 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 αυγό
- 10-15 φύλλα δυόσμο
- Λίγο λάδι
- 1/2 κούπα γάλα ελαφρύ
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
- 2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αν η φέτα είναι ανάλατη, προσθέστε ελάχιστο αλατάκι
- 3. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι. Καλύψτε την πίτα σας με ζύμη
- 4. Ψήσετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει
Αυτή η τυρόπιτα παραμένει γευστική ακόμη και την επόμενη ημέρα. Ζεστάνετέ την για λίγο στον φούρνο και ξαναγίνεται φρέσκια και μυρωδάτη!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο