Τρισέ: Η Ένωση πρέπει να κάνει αλλαγές στη Συνθήκη - iefimerida.gr

Τρισέ: Η Ένωση πρέπει να κάνει αλλαγές στη Συνθήκη

δημοσιονομικές εκτροπές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή, ώστε να αποφευχθούν δημοσιονομικές εκτροπές κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή της Συνθήκης, ώστε να μην επιτρέπεται σε ένα κράτος-μέλος να αποσταθεροποιεί ολόκληρη την Ένωση, ενώ τόνισε την ανάγκη να εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι κανόνες που προβλέπει η Συνθήκη, ακόμη κι αν αυτή δεν αλλάξει. «Όλες οι ανεπτυγμένες χώρες υπέστησαν πλήγμα από την κρίση, αλλά το ειδικότερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι μερικές χώρες δεν σεβάστηκαν τους κανόνες της Συνθήκης», παρατήρησε.

Ανέφερε επίσης πως η καλύτερη μέθοδος είναι η προφύλαξη και όχι η ανάρρωση και πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί για την ευρωζώνη και την τύχη του ευρώ, αν και επισήμανε ότι «ο χρόνος πιέζει, βρισκόμαστε σε μια διαδικασία επικίνδυνων αλλαγών, με την Ευρώπη στο επίκεντρο αυτή τη φορά».

Τέλος, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος ύστερα από 8 χρόνια αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο τέλος του μήνα και θα παραχωρήσει τη θέση του στον Ιταλό Μάριο Ντρά-κ-γι, ζήτησε ισχυρότερη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ