Η καλύτερη τάρτα του καλοκαιριού.
Υλικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια κρύο βούτυρο, σε κομμάτια
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά κρύο γάλα
- 6 ώριμες ντομάτες
- Λίγο θυμάρι, λίγο βασιλικό φρέσκο, λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πρώτα η ζύμη: Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και λίγο αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε ώσπου να γίνει σβώλος
- Προσθέστε το αυγό και το γάλα και συνεχίστε ώσπου να πάρει μορφή
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
- Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι τρίβουμε 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
- Τις βάζουμε στη φωτιά να γίνουν σάλτσα, να φύγουν τα υγρά
- Προς το τέλος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να νοστιμίσει
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα την οποία έχουμε βουτυρώσει
- Από πάνω βάζουμε την αυτοσχέδια σάλτσα μας
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φετούλες και γεμίζουμε τη φόρμα
- Αλάτι, θυμάρι, βασιλικό ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο
- Στο φούρνο για 45 λεπτά
- Μειώνουμε τη θεσμοκρασία στο μεταξύ
- Οταν καλοψηθεί η τάρτα μας, ρίχνουμε φύλλα βασιλικού
- Θα μοσχοβολήσει το σπίτι!
- Για την ομορφιά βάζουμε και ντομάτες κεράσια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο