Με σκόρδο, δενδρολίβανο και ανθό αλατιού.
Υλικά
- 4-5 μπουτάκια χωριάτικο κοτόπουλο, ελευθέρας βοσκής
- 1 κιλό πατάτες Νάξου
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 λεμόνι
- Ελαιοόλαδο
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα καλό ταψάκι
- Με μια σκελίδα σκόρδο τρίψτε καλά τα μπουτάκια, για να πάρουν το άρωμα
- Αλατίστε καλά το κοτόπουλο
- Κόψτε κυδωνάτες τις πατάτες και τοποθετήστε τις να είναι άνετα στο ταψάκι
- Βάλτε το δεντρολίβανο ανάμεσα στα υλικά
- Βάλτε το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσετε
- Αλατίστε τις πατάτες και ρίξτε ελαιόλαδο παντού
- Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό
- Κλείστε το ταψάκι με καπάκι (αν έχει) ή με αλουμινόχαρτο, πολύ καλά
- Ανακατέψτε καλά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Φροντίστε να υπάρχουν υγρά, προσθέστε αν χρειαστεί
- Ρίξτε το χυμό λεμονιού μετά από 1 ώρα ψησίματος
- Ψήσιμο 2 ώρες συνολικά
Το δενδρολίβανο είναι πολύτιμο ακόμη και όταν ψήσετε σκέτες πατάτες.
Χρειάζονται αλάτι, ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό, για να ψηθούν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο