Ενα μαγικό συστατικό - Ετσι δεν θα λιώνει το παγωτό - iefimerida.gr

Ενα μαγικό συστατικό - Ετσι δεν θα λιώνει το παγωτό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λιωμένο παγωτό. Πέρα από το ότι λερώνει τα ρούχα και κολλάει στα χέρια, χάνετε και η στιγμή απόλαυσής του.

Σε αυτό το πρόβλημα την λύση την βρήκαν επιστήμονες από Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και του Dundee. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μια φυσική πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται BsIA, και φαίνεται πως μπορεί να «δέσει» τον αέρα, το νερό και το λίπος στο παγωτό, έχοντας απαλή υφή.

Ακόμα, αυτή η πρωτεΐνη έχει τη δυνατότητα να κατεβάζει τα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και να μειώνει τις θερμίδες.

Παράλληλα, μια ακόμα φυσική πρωτεΐνη, η καραγεννάνη, μπορεί να στερεοποιήσει το παγωτό, ενώ θα έχει απαλή υφή.

Η άφιξη του νέου παγωτού που δεν λιώνει αναμένεται στην αγορά σε 3-5 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παγωτό συστατικό λιώσιμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ