Δύο απολαύσεις στο ίδιο πιάτο.
Υλικά
- 1 λαβράκι ποιοτικό, φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας, σε φιλέτα
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1/2 μπουκετάκι κόλιαντρο φρέσκο
- 1 λεμόνι πράσινου
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- Σάλτσα σόγιας (στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιά σούπας chutney καυτερό (από μάνγκο π.χ.-στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
- Βάλτε στον ατμό τις γλυκοπατάτες να βράσουν
- Προσοχή! Βράζουν σε ελάχιστα λεπτά, παρότι τόσο σκληρές
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε το λαυράκι
- Αλατίστε και βάλτε πιπέρι
- Πιέστε το φιλέτο λαυράκι με ένα πηρούνι να ψηθεί καλά
- Οταν χρυσίσει καλά, προσθέστε ξύσμα από το λεμόνι λάιμ
- Αφήστε το να ψηθεί καλά ως μέσα
- Σε μια πιατέλα βάλτε ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το chutney, την πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη, την σάλτσα σόγιας, λίγο χυμό λεμόνι λάιμ και λίγο ελαιόλαδο
- Ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά
- Οταν θα έχουν βράσει οι πατάτες λυώστε τις όμορφα και προσθέστε τις (κάπως χλιαρές) στην πιατέλα με τα υλικά
- Αναμείξτε καλά και τοποθετήστε το πιάτο
- Το μείγμα γλυκοπατάτας, από πάνω το λαυράκι, λίγα φυλλαράκι κόλιαντρο για ομορφιά
Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε 15 λεπτά!
![Λαβράκι ψητό σε κρεβάτι γλυκοπατάτας | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/bar1_5.jpg?itok=rs0Nz-1R)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο