Δύο απολαύσεις στο ίδιο πιάτο.
Υλικά
- 1 λαβράκι ποιοτικό, φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας, σε φιλέτα
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1/2 μπουκετάκι κόλιαντρο φρέσκο
- 1 λεμόνι πράσινου
- 1 πιπερίτσα τσίλι
- Σάλτσα σόγιας (στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουταλιά σούπας chutney καυτερό (από μάνγκο π.χ.-στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
- Βάλτε στον ατμό τις γλυκοπατάτες να βράσουν
- Προσοχή! Βράζουν σε ελάχιστα λεπτά, παρότι τόσο σκληρές
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε το λαυράκι
- Αλατίστε και βάλτε πιπέρι
- Πιέστε το φιλέτο λαυράκι με ένα πηρούνι να ψηθεί καλά
- Οταν χρυσίσει καλά, προσθέστε ξύσμα από το λεμόνι λάιμ
- Αφήστε το να ψηθεί καλά ως μέσα
- Σε μια πιατέλα βάλτε ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το chutney, την πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη, την σάλτσα σόγιας, λίγο χυμό λεμόνι λάιμ και λίγο ελαιόλαδο
- Ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά
- Οταν θα έχουν βράσει οι πατάτες λυώστε τις όμορφα και προσθέστε τις (κάπως χλιαρές) στην πιατέλα με τα υλικά
- Αναμείξτε καλά και τοποθετήστε το πιάτο
- Το μείγμα γλυκοπατάτας, από πάνω το λαυράκι, λίγα φυλλαράκι κόλιαντρο για ομορφιά
Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε 15 λεπτά!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο