Γκάιτνερ:«Θα εντείνουμε τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες» - iefimerida.gr

Γκάιτνερ:«Θα εντείνουμε τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες»

Τίμοθι Γκάιτνερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες έτσι ώστε να δώσουν μια πειστική και οριστική λύση στην κρίση χρέους.

Ο Γκάιτνερ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι η Ευρώπη προχωρεί μπροστά υιοθετώντας μια δέσμη μέτρων για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της ηπείρου. Κάνουν λόγο για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό πακέτο, πολύ πιο ισχυρό, που περιλαμβάνει μέτρα τα οποία θα στηρίξουν τις εθνικές κυβερνήσεις και θα εξασφαλίσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» ,ενώ τόνισε ότι «ασφαλώς το δύσκολο μέρος του προγράμματος είναι ακόμη μπροστά μας».

Και συνέχισε: «η Ευρώπη στο σύνολό της έχει τα μέσα για να λύσει τα προβλήματά της, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πολύ σημαντικές χρηματικές πηγές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν τη συμβουλή μας. Μέσω του ΔΝΤ συμμετέχουμε άμεσα στις επιλογές που κάνουν. Θα είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί και πειστικοί μπορούμε»

Ο Γκάιτνερ βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι για να συμμετάσχει στις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της G20 με κεντρικό θέμα την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ