Λαφαζάνης κατά Παυλόπουλου: Πρέπει να γίνει σύσκεψη αρχηγών, αλλιώς θα αντιδράσουμε - iefimerida.gr

Λαφαζάνης κατά Παυλόπουλου: Πρέπει να γίνει σύσκεψη αρχηγών, αλλιώς θα αντιδράσουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου τόνισε ότι ο ΠτΔ δεν πρέπει να είναι εντολοδόχος κανενός και να μην διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων. Μάλιστα επανέλαβε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν πριν τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε χαρακτηριστικά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο:

«Παρέδωσα κατά το Σύνταγμα την εντολή στον ΠτΔ. Αδυνατώντας να συμβάλω στην διαμόρφωση κυβέρνησης σε αυτή την φάση. Εξέθεσα και βασικές απόψεις για την περαιτέρω πορεία ως όφειλα. Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν ότι ο ΠτΔ δεν είναι εντολοδόχος κανενός. Δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων. Έχει ένα μόνο καθήκον και χρέος, ανεξάρτητα ποιοι τον ψήφισαν. Να προασπίζει το Σύνταγμα και την δυνατότητα του λαού να ψηφίζει ενημερωμένα. Είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές. Να εξαντληθούν τα χρονικά όρια για τις εκλογές. Δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι πρόσκληση δημοκρατική και άλλων πολιτικών δυνάμεων αυτή. Θα έχει ευθύνη αν δεν το πράξει. Και εμείς μετά θα υποχρεωθούμε αν δεν το κάνει, να κάνουμε δηλώσεις που δεν θέλουμε. Πρέπει να γίνει σύσκεψη αρχηγών κομμάτων, το έχει χρέος και το επιβάλλει το Σύνταγμα. Δεν προβλέπονται τηλεφωνικές συνομιλίες και συνεννοήσεις. Ή αποδοχές ή αρνήσεις. Ο πολιτικός πολιτισμός και η Δημοκρατία επιβάλει να συγκληθεί σύσκεψη.

Αν δεν γίνουν αυτά που προτείνω και εισηγούμαι και είναι δημοκρατικά, φοβούμαι ότι οι κινήσεις του ΠτΔ δεν θα είναι υποβοηθητικές του Συντάγματος.

Ξέρετε ότι και οι μεγαλύτερες αντιδημοκρατικές εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Αν δεν το κάνει εδώ είμαστε. Θα αντιδράσουμε σθεναρά.

Δεν απευθύνω κατηγορίες πριν δω κινήσεις και πράξεις. Του ζήτησα να κινηθεί στα πλαίσια του Συντάγματος. Ελπίζω να ανταποκριθεί. Δεν μπορώ να κατηγορήσω πριν δω αποφάσεις. Νομίζω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της χώρας θα κινηθεί ως υποβοηθητικός σε δημοκρατικές εκλογές. Τα μνημόνια που ψηφίστηκαν σε μια νύχτα δεν γίνεται να περάσουν και με εκλογές εξπρές. Ποιες είναι οι επιπτώσεις από τον Οκτώβριο να μάθει ο λάθος και μετά να ψηφίσει.

Η κυβέρνηση αυτή είχε δεσμεύσεις να καταργήσει τα μνημόνια. Να μην υπογράψει ούτε νέο. Δυστυχώς υπέγραψε νέο σκληρό μνημόνιο. Αυτό θα κρίνει ο λαός. Ολους μας θα μας κρίνει για την συνέπεια και την σταθερότητα μας και τις απόψεις μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαφαζάνης εκλογές 2015 Παυλόπουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ