Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Raffi Freedman-Gurspan είναι μία πρώην ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, είναι μόλις 28 χρονών και από την Τρίτη αποτελεί και επίσημα το πρώτο τρανσέξουαλ μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Η πρόσληψή της μάλιστα στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Προσωπικού του Λευκού Οίκου αποτελεί μία σπουδαία κίνησης προώθησης της ισότητας των ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά) από την πλευρά της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία χαιρετίστηκε από τους οργανισμούς που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η Raffi Freedman-Gurspan έχει καταγωγή από την Ονδούρα και μεγάλωσε στην Μασαχουσέτη καθιστά την πρόσληψή της ακόμα πιο πρωτοποριακή, σε μία χρονική στιγμή που, όπως επισημαίνει η Washington Post, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Αμερική οι δολοφονίες των τρανς ατόμων.

Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει εδώ και καιρό πει ότι θέλει η κυβέρνησή του να μοιάσει με τον αμερικανικό λαό. Εγώ αντιλήφθηκα ότι αυτό περιλαμβάνει τους τρανσέξουαλ Αμερικάνους. Ένα τρανσέξουαλ άτομο αναπόφευκτα θα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο. Το γεγονός ότι το πρώτο τρανσέξουαλ άτομο που διορίστηκε είναι και έγχρωμο είναι από μόνο του σημαντικό», δήλωσε στην Telegraph η Mara Kiesling η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Διεμφυλικών.

Από την πλευρά της η Valerie Jarret σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου χαιρέτησε και αυτή την πρόσληψη της Gurspan λέγοντας ότι καταδεικνύει το είδος της ηγεσίας για την οποία αγωνίζεται η κυβέρνηση. «Η δέσμευσή της για την βελτίωση της ζωής των διεμφυλικών Αμερικανών και ειδικά για τους έγχρωμους τρανσέξουαλ και εκείνους που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας αντανακλά τις αξίες αυτής της κυβέρνησης», είπε η Jarret δίνοντας και αυτή έμφαση στην καταγωγή της Gurspan.

Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε συνέντευξή της στην αμερικανική έκδοση του Αλ Τζαζίρα η Gurspan μιλώντας για την έκρηξη βίας κατά των τρανσέξουαλ γυναικών που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην Αμερική -από το 2013 έχουν χάσει την ζωή τους 33- έκανε λόγο για υπαρκτή κρίση, ενώ ήδη η κυβέρνηση Ομπάμα προσπαθεί να πάρει δραστικά μέτρα κάνοντας αγώνα κατά των διακρίσεων στους χώρους εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πρότεινε να γίνονται δεκτά στον στρατό και τα τρανσέξουαλ άτομα.

Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

(Πηγή φωτο: AFP)

Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ιστορική πρόσληψη: Τρανσέξουαλ υπάλληλος στο Λευκό Οίκο [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ