«Η ΕΚΤ δεν θα δεχτεί ομόλογα από μία χρεοκοπημένη Ελλάδα» - iefimerida.gr

«Η ΕΚΤ δεν θα δεχτεί ομόλογα από μία χρεοκοπημένη Ελλάδα»

Ζαν-Κλοντ Τρισέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε δηλώσεις του στο Ρόϊτερς, όσον αφορά το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση πλέον να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή»

Στη συνέχεια φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η ΕΚΤ έχει ήδη στηρίξει στο έπακρον τις πληγείσες από την κρίση χρέους χώρες της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τυχόν νέα μέτρα τα οποία θα επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να μεταβιβάζουν τις ευθύνες τους αλλού.

«Η ΕΚΤ έχει κάνει οτιδήποτε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Η τελική στήριξη ασφαλώς είναι των κυβερνήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά

Καταλήγοντας απευθύνθηκε στις κυβερνήσεις καλώντας τις να κάνουν ότι είναι δυνατόν, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ