Μέρκελ: Μεγαλύτερη προσπάθεια, για να δοθεί άσυλο σε όσους πρόσφυγες το επιθυμούν - iefimerida.gr

Μέρκελ: Μεγαλύτερη προσπάθεια, για να δοθεί άσυλο σε όσους πρόσφυγες το επιθυμούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ανάξια» των ευρωπαϊκών αξιών είναι η προσφυγική κρίση, σύμφωνα με την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για να δοθεί βοήθεια σε όλους όσοι επιθυμούν άσυλο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε συνάντηση που είχε στο δημαρχείο της πόλης Duisburg, τόνισε πως η χώρα της θα πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας κέντρων ασύλου. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να υπάρξει περισσότερη οικονομική στήριξη, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να ισχυροποιήσει τη στήριξή της στις πολιτείες και τους δήμους. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς», δήλωσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Zeit, η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί πάνω από 800.000 πρόσφυγες, οι οποίοι πιθανότατα θα κοστίσουν στη χώρα 10 δισ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκαν να συμπορευθούν στο ζήτημα λύσης του προβλήματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διανομής με πιο ισότιμο τρόπο και στα 28 μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ