Μπερλουσκόνι: «Η αντιπολίτευση γελοιοποιήθηκε» - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: «Η αντιπολίτευση γελοιοποιήθηκε»

Ψήφος Εμπιστοσύνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής κάτω βουλής απέσπασε με οριακή πλειοψηφία ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με 316 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ του και 301 κατά.

Ο Καβαλιέρε ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης όταν καταψηφίστηκε ο απολογισμός των εξόδων του κράτους για το οικονομικό έτος 2010, γεγονός που οδήγησε σε παρέμβαση του Ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο που εξέφρασε την αμφιβολία του για την ικανότητα της κυβέρνησης να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτή την κυβέρνηση. Οι πρόωρες εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μία πολιτική κρίση τώρα θα σήμαινε νίκη για το κόμμα της παρακμής, της καταστροφής και της σπέκουλας. Η αντιπολίτευση γελοιοποιήθηκε», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αν δεν κέρδιζε στη σημερινή ψηφοφορία θα αναγκαζόταν σε παραίτηση.

Αύριο αναμένεται μαζική διαδήλωση στη Ρώμη εναντίον των μέτρων λιτότητας και της κακοδιαχείρισης της οικονομίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η 56η φορά που ο Μπερλουσκόνι ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ