150 δισ. γουάν έπεσαν στις τράπεζες από την κεντρική τράπεζα της Κίνας - iefimerida.gr

150 δισ. γουάν έπεσαν στις τράπεζες από την κεντρική τράπεζα της Κίνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βραχυπρόθεσμα δάνεια προς τις κινεζικές τράπεζες ύψους 150 δισ. γουάν (23,43 δισ. δολάρια) παρέσχε σήμερα Τρίτη η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις υψηλές εκροές από την αποδυνάμωση της οικονομίας και την υποχώρηση του κινεζικού χρηματιστηρίου η κεντρική τράπεζα της Κίνας έδωσε πρόσθετη ρευστότητα, κάτι που είχε ήδη προαναγγείλει από προχθές Κυριακή.

Τα τελευταία στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας δείχνουν πως οι ενέργειες της κυβέρνησης για να στηρίξει τις τιμές των μετοχών από τις αρχές Ιουλίου είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του δανεισμού προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όμως τα δάνεια προς την πραγματική οικονομία έχουν σημειώσει σημαντική πτώση.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι προχωρά σε μείωση των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο δανεισμού ενός έτους μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,6%, το επιτόκιο καταθέσεων στο 1,75%, ενώ το όριο των διαθεσίμων για τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες στο 18%. Οι μειώσεις στα επιτόκια θα ισχύσουν από αύριο.
Πολλοί είναι και εκείνοι που προειδοποιούν πως η αύξηση της προμήθειας χρήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού και να δημιουργήσει νέες «φούσκες».

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα πληθωρισμός βοήθεια τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ