Γεροβασίλη: Εχουμε παράλληλο πρόγραμμα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Εχουμε παράλληλο πρόγραμμα που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναγκαία προσφυγή στις κάλπες για νέα ισχυρή λαϊκή εντολή έχει αναφερθεί η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο Real FM, σχολιάσε το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας εκτιμώντας πως είναι ένας εφικτός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει προκύψει μια καινούργια δύσκολη πραγματικότητα για τη χώρα και ως εκ τούτου προκύπτουν εκλογές τον ίδιο χρόνο. Αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε δημοκρατικά», δήλωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μη κατάκτησης της αυτοδυναμίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ποιους θα συνεργαστεί είπε: «Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη για τη χώρα για μια σταθερότητα όχι μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Είναι περισσότερο από πότε αναγκαίο σήμερα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Επομένως ζητάμε την εκ νέου ανανέωση ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενη στις προηγούμενες κυβερνήσεις υποστήριξε πως «τα μνημόνια δεν τα διαπραγματεύτηκαν», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με την ίδια, έφερε μια συμφωνία με «θετικά σημεία. Η μεγάλη εικόνα της συμφωνίας με το τριετές πλάνο χρηματοδότησης είναι ένα μεγάλο συν».

«Το άλλο μεγάλο στοιχείο της συμφωνίας είναι ότι διαμορφώθηκαν συνθήκες εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξαν τη συζήτηση περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα διατύπωνε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και την ίδια ώρα τα μνημόνια βύθιζαν την χώρα στην ύφεση», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Βούτση, τόνισε: «Διευκρίνισε ο ίδιος τι εννοούσε. Διευκρίνισε ότι βεβαίως υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει το οποίο είναι αυτό πιστεύουμε θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως στους πιο αδύναμους. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι πέραν της διαπραγματεύσεως, είναι βασισμένο σε εφικτούς στόχους που θα ονομάζονται και θα είναι ρεαλιστικοί και υλοποιήσιμοι και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εφικτό, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο έτσι ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με τη συμφωνία και θα ανακοινωθεί άμεσα. Επομένως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα».

«Έχει εξαντληθεί πια η κριτική απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η πρόεδρος της βουλής κρατά ανοιχτή τη βουλή. Δεν υπήρχε λόγος να συμβαίνει αυτό, δεν εξυπηρετεί τίποτα παραπάνω λαθεμένες απόψεις και λαθεμένες στοχεύσεις από την πλευρά της», σχολιάσε για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ