Πράξη «απελευθερωτική και επαναστατική» η καταστροφή του σχολείου! - iefimerida.gr

Πράξη «απελευθερωτική και επαναστατική» η καταστροφή του σχολείου!

5ο λύκειο Ζωγράφου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στο 5ο λύκειο Ζωγράφου ανέλαβε μία νέα ομάδα που αυτοαποκαλείται «Φράξια Καταστροφέων Μαθητών». Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με προκήρυξή στο ίντερνετ αναφέρει τους λόγους που έκαναν γυαλιά καρφιά το σχολείο.

«Αποφασίσαμε να επιτεθούμε λυσσαλέα στον χώρο, ο οποίος μας φυλακίζει καθημερινά και έχει ως ρόλο την κατασκευή υπηκόων στο καθεστώς: το σχολείο μας. Στον χώρο αυτό ερχόμαστε καθημερινά σε αναμέτρηση με τους καθηγητές - τσιράκια της εξουσίας και τους υποταγμένους συμμαθητές μας και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο»

Η «οργάνωση» δηλώνει πως διέπραξε τους βανδαλισμούς, καθώς «κανείς μικροαστός δεν αντιδρά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης» και σημειώνει: «Δεν περιμένουμε την κοινωνία να εξεγερθεί. Δεν περιμένουμε τους υποταγμένους μικροαστούς να ξεσηκωθούν επειδή τους κόβουν τον μισθό και τα επιδόματα τους. Αποφασίζουμε να δράσουμε στο εδώ και στο τώρα με κάθε μέσο ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Έχουμε ως στόχο την καταστροφή αυτού του σάπιου κόσμου».

Στην επιστολή της ομάδας αναφέρεται πως η καταστροφή του σχολείου είναι «πράξη απελευθερωτική και επαναστατική».

Υπενθυμίζεται πως στο λύκειο του Ζωγράφου παραβίασαν τις πόρτες, διέλυσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους στις αίθουσες και τους διαδρόμους, κατεδάφισαν γυψοσανίδες, έσπασαν και έκαψαν θρανία, ξήλωσαν τις μεσοτοιχίες και έβγαλαν τους σοβάδες από τους τοίχους. Η τελευταία «επαναστατική πινελιά» δόθηκε με την κλοπή όλων των αντικειμένων κάποιας αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ