Μεϊμαράκης: Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά οξύς εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όπου του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή.

Κατά τον καθιερωμένο διάλογο, μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ενημέρωσε και χθες τηλεφωνικά τον κ. Παυλόπουλο και επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο για να λήξει και τυπικά η διαδικασία σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ν. Δημοκρατία.

Σημείωσε ότι, η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 "όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή".

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.

«Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί», συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία».

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.

"Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.

"Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε.

Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω", πρόσθεσε.

"Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση", είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.

"Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Οι... ουρές των Eurogroup

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε:

"Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή, ότι οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί η παρούσα βουλή να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα. Γιατί γίνονται οι εκλογές; Υπάρχει χρόνος μέχρι την Πέμπτη να καταλάβει ο κ. Τσίπρας, έστω η παρέα του, οι σύντροφοι του ότι η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές" δήλωσε ο ΒαγγέληςΜεϊμαράκης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη είπε: "Είναι πολύ συμπαθής κυβερνητική εκπρόσωπος σε έναν πολύ άχαρο ρόλο και δύσκολη περίοδο. Να της θυμίσω εκφράσεις που έχει πει ο κ. Τσίπρας δημοσίως. Καταλαβαίνω ότι έχουν πρόβλημα επειδή οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού και ύβρεων να προσπαθούν να το αποδώσουν σε εμάς γιατί είναι αλήθεια ότι δεν έχουν καμία πολιτική πρόταση".

"Μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό αποχώρησης Τσίπρα, μας οδηγεί σε πιο επώδυνα μέτρα τα οποία τα έχει συζητήσει ήδη ως ουρές στο Eurogroup και καλώ τον κ. Τσίπρα να πει αν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup που έμειναν πίσω και να πει θα πάρουμε ή όχι νέα μέτρα; Και αν ο ίδιος μετά από όλη αυτή τη στήριξη που του έδωσε η αντιπολίτευση, μας λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη ΝΔ, πως βλέπει αλήθεια την πορεία της χώρας αλήθεια; " τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

"Καλώ τον πολίτη να σκεφτεί πότε άλλοτε στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας υπήρχε τόση μεγάλη στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα και να πάει στην ευρωπαϊκή πορεία. Ειλικρινά εν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει να πάμε σε εκλογές. Εγώ πιστεύω ότι η παρούσα βουλή μπορεί να δώσει λύση, θέλω να το παλέψουμε όσο μπορούμε για να βρούμε αυτή τη λύση και θέλω να καταλάβει ο λαός ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα στην περίπτωση που με δική του ευθύνη μας οδηγήσει σε αυτή την καταστροφική πορεία" πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ